Srijeda, 4 listopada, 2023

Njemačka objavila popis ”crvenih”zemalja!

Njemačka je napravila svoju listu ”crvenih”, rizičnih zemalja.

COVID-19 situacija pooštrila je odluke njemačke vlade.

Za odlazak u visoko rizične zemlje, njemački građani morat će platiti. Naime, posjete li iti jednu od zemalja s popisa, na povratku moraju u dvotjednu karantenu. No također moraju obvezno napraviti test, koji od 1.listopada više neće biti besplatan.

Iako je Njemačka zacrvenila još dvije hrvatske županije, nismo na njihovoj listi ”za odstrel”. Njemci još uvijek drže Hrvatsku kao omiljenu turistički destinaciju. No prema njemačkom DW, naša krivulja opasno je krenula prema gore. Njemačke vlasti proglasile su rizičnima Splitsku, Šibensku, Zadarsku, Dubrovačku, Brodsku i Virovitičku županiju.

Institut Robert Koch u srijedu je objavio ažurirani popis područja s rizikom od širenja zaraze, a središnji je kriterij bio da je na nekom području u proteklih sedam dana bilo više od 50 novozaraženih na 100 tisuća stanovnika.

Nijemcima Hrvatska sigurna za sada

Nijemcima i ostalim građanima EU-a dopušten je ulazak u Hrvatsku bez ikakvih ograničenja, objavio je Deutsche Welle. Također, Španjolsku je Njemačka okarakterizirala kao zemlju u kojoj je situacija nadramatičnija. Detaljnije su objasnili i situaciju s ostalim zemljama. Prvenstveno o stanju u Švedskoj, Norveškoj, Turskoj i Italiji.

Mađarska i Francuska na listi

Njemački MVP je u srijedu u “crvenu zonu” uvrstio i glavni grad Mađarske Budimpeštu kao što je to nedavno učinio za češku prijestolnicu Prag.

U rizično područje Berlin je svrstao i dijelove Francuske među kojima su i područje grada Pariza te južna pokrajina Provence-Alpe-Azurna obala kao i otok Korzika.

Država koja se smatra uzorom u upravljanju pandemijom covida-19 u Europi, Njemačka je zadnjih tjedana suočena s novim rastom infekcija, a smatra se da je to djelomice povezano s povratkom Nijemaca s godišnjeg odmora u inozemstvu, piše agencija AFP.

Što se tiče rujna, za sve povratnike iz zemalja s popisa rizičnih, vrijedi ista obveza. Testiranje u Njemačkoj koje će biti naplaćeno, te 14 -dnevna karantena. Ova mjera vrijedit će od 1. listopada.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno