Petak, 31 ožujka, 2023

Njemačka ne odustaje. Dvije naše županije se crvene.

Zbog povećanog broja novozaraženih, Njemačka je još nekoliko europskih zemalja i regija proglasila rizičnim područjima. Izdala je upozorenja za putovanja, a među njima su i dvije hrvatske županije. Tako je nadpounila svoju ”crvenu” listu i opet zakomplicirala hrvatskom turizmu.

Na “crvenu listu” dodane su Brodsko-posavska i Virovitičko-podravska županija, nakon što je već pet hrvatskih županija klasificirano kao rizično.

Institut Robert Koch u srijedu je objavio ažurirani popis područja s rizikom od širenja zaraze. Središnji je kriterij bio da je na nekom području u proteklih sedam dana bilo više od 50 novozaraženih na 100 tisuća stanovnika.

Njemačka savezna vlada upozorila je u srijedu stanovništvo da ne kreće na nepotrebna putovanja u Beč i Budimpeštu svrstavši austrijsku te mađarsku prijestolnicu u rizično područje.

“Zbog velikog broja zaraženih, upozoravamo protiv nepotrebnih, turističkih putovanja u saveznu državu Beč”. Ovo je objava njemačkog MVP u srijedu navečer.

Beč je ranije proglašen rizičnim područjem, objavio je njemački epidemiološki Institut Robert Koch.

Njemački MVP je u srijedu u “crvenu zonu” uvrstio i glavni grad Mađarske Budimpeštu. Isto je nedavno učinio za češku prijestolnicu Prag.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno