Srijeda, 29 ožujka, 2023

Njemačka kreće u proces koji bi je kao destinaciju nakon krize učinio turistički održivom

Koalicija semafora zalaže se za to da U programu nove, „semafor“ vlade Njemačke domaći turizam je “važan gospodarski čimbenik s velikim budućim potencijalom, posebice u ruralnim sredinama“. Nova Savezna vlada će nastaviti proces nacionalne turističke strategije i poboljšati koordinaciju turističke politike kako bi Njemačka kao turistička lokacija nakon korona krize učinila održivom, klimatskom prihvatljivom, društveno pravednom i inovativnom.
Programom modernizacije “Turizam budućnosti” podržat će se nova i ponovno osnovana turistička poduzeća.

Utemeljuje se i “Nacionalna platforma za budućnost turizma” za dugoročni dijalog o budućim pitanjima u toj industriji, klimatskoj neutralnosti, digitalizaciji i kvalificiranim radnicima. Zapošljavanje stranih kvalificiranih radnika za njemačku turističku industriju olakšat će se uklanjanjem birokratskih prepreka, puše Turizmoteka.

Njemačka turistička udruga (DTV) je oduševljena. “U koalicijskom sporazumu buduća savezna vlada rješava središnje brige za turizam u Njemačkoj i DTV”, kaže glavni direktor Norbert Kunz. On vidi “ambiciozan program koji će se odlučno uhvatiti u koštac s glavnim izazovima u turizmu”. Program modernizacije “Turizam budućnosti” će pomoći u podršci start-upima u turizmu.
Posebno je podržana odluka da buduća Savezna vlada želi unaprijediti koordinaciju turizma unutar savezne vlade. Jer, rekao je Kunz „ turizam je zadaća cijele federalne vlade, a ne samo jednog resora.

U krovnoj turističkoj organizaciji BTW kažu da bi bilo poželjno da se u budućnosti “posebice rad na turističkoj politici svih ministarstava koja se bave pitanjima turizma – od prometa preko gospodarstva i financija do zaštite potrošača i okoliša – bude pobliže usklađen”.
Inozemni turizam se u koalicijskom sporazumu ne spominje.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno