Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Njemačka izdala upozorenje za Dubrovnik

Dubrovnik istaknut na listi zabranjenih destinacija za njemačke turiste.

Kako prenosi Reuters, Njemačka je obznanila listu destinacija u kojima upozorava svoje građane da ne putuju u lokacije koje su obilježene kao visokorizične odnosno destinacije s visokim brojem zaraženih virusom korone. Uz Ženevu, Korziku i Prag na listi se našao i naš Dubrovnik. I ne samo Dubrovnik, jer se na regionalnog crvenoj listi našla cijela Dubrovačko-neretvanska županija kao i Požeško-slavonska.

Ni Francuska nije prošla bolje s obzirom da je čak 4 francuske regije Njemačka obojila žarko crvenom; uz Korziku tu su i Auvergne-Rhone-Alpes, Okcitaniju i Novu Akvitaniju.

Što se tiče ostalih naših županija, pod upozorenjem su i Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Zadarska koja je na listu završila početkom rujna ove godine.

Njemačka za područja visokog rizika podrazumijeva one zemlje u kojima je u roku od 7 dana zabilježeno više od 50 slučajeva pozitivnih na 100.000 stanovnika. 

Važno je napomenuti da upozorenje ne znači zabranu, ali sugerira putnicima da preispitaju svoje planove. Također, svojim građanima Njemačka je omogućila otkazivanje putovanja bez dodatnih troškova i penala. Ovakva politika Njemačke u doba krize itekako utječe na cjelokupnu sliku na turističkom tržištu Europe, pa tako i na našu ekonomsku sliku s obzirom da su Nijemci do sada bili jedni od brojnijih nacija koje su se odlučile za Hrvatsku kao svoju destinaciju.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno