Utorak, 21 ožujka, 2023

Njemačka i Francuska najavile drastične rezove za turizam.

Nakon što je početkom tjedna naloženo zatvaranje skijaških područja u Italiji, Njemačka i Francuska sada također najavljuju drastične rezove za turizam u studenom. Restorani, hoteli i žičare moraju se zatvoriti. Jednomjesečnom obveznom pauzom želite zaustaviti drastičan porast koronskih infekcija.

Naša utjeha nalazi se u tome da vjerujemo sezona u najboljem svojem periodu od kraja prosinca do ožujka proći u “novo normalnim” okolnostima, jer ne znamo kako će svi preživjeti.

Obvezna pauza u Njemačkoj
Kako bi zaustavila drugi val korone, njemačka vlada najavila je u srijedu opsežne mjere kojima se masovno ograničava javni život i stavlja turizam na prisilni prekid. Gastronomski i zabavni sadržaji bit će zatvoreni. Zasad više nisu dozvoljena noćenja u hotelima i pansionima. Mjere će stupiti na snagu u ponedjeljak, 2. studenog i u početku će se primjenjivati ​​četiri tjedna.

Budući da većina njemačkih skijaških područja započinje tek u prosincu, na njih još uvijek nisu utjecala ograničenja. Samo Zugspitze mora odgoditi početak sezone. To je bilo planirano za 13. studenog. Međutim, na skijaške dvorane utječe zatvaranje objekata za razonodu i sport.

Novi Lockdown u Francuskoj


S više od 50.000 novih infekcija dnevno, lockdown je krenuo i u Francuskoj. Restorani i javni objekti bit će zatvoreni četiri tjedna. Ograničenja stupaju na snagu u petak, 30. listopada. Za skijaška područja Tignes i Les 2 Alpes koja su već otvorena, to znači da će biti privremeno zatvorena najmanje do 1. prosinca. Četvrtak je za sada zadnji dan skijanja.

Mjere korone pooštravaju se i u Švicarskoj. Proširen je zahtjev za maskom, policijski sat od 23 sata uveden je, a diskoteke i plesne dvorane zatvorene. Međutim, skijaška žičare nastavljaju rad se s odgovarajućim konceptima zaštite.

U Austriji se skijanje do sada neograničeno i dalje podvrgavalo higijenskim zahtjevima. Uz skijaška područja ledenjaka, žičare u Kitzbühelu otvorene su i od prošlog tjedna. S obzirom na velik broj infekcija i sve veći broj bolničkih pacijenata, u Austriji se uskoro mogu očekivati ​​mjere slične onima u Njemačkoj ili Francuskoj. U subotu, 31. listopada, savezni kancelar Kurz najavit će sljedeće korake.

Cijelu Švicarsku i gotovo cijelu Austriju (osim Koruške) njemački Institut Robert Koch trenutno identificira kao rizična područja. U Švicarskoj se prag za putničku karantenu sada izračunava drugačije prema novoj odluci Švicarskog saveznog vijeća. Prema novom pravilu, Austrija više nije na crvenom popisu Švicarske. Ulazak iz Austrije u Švicarsku sada je ponovno moguć bez zahtjeva za karantenom.

Sourcehuljs.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno