Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Njemačka aviokompanija obustavlja let Munchen-Zagreb. Lufthansa napušta Zračnu luku Zagreb

Lufthansa obustavlja promet na liniji Munchen – Zagreb!

Njemačka Lufthansa od 01. prosinca ukida liniju Munchen – Zagreb, prenosi croatianaviation.com. Kompanija će s ukidanjem ove linije privremeno napustiti Zračnu luku Zagreb, podsjećamo, linija Frankfurt – Zagreb ranije je ukinuta do proljeća 2021. godine.

Lufthansa je liniju Munchen – Zagreb pokrenula ubrzo nakon lockdowna, te je na njoj u početku prometovala tri puta tjedno, postepeno povećavajući broj tjednih letova između ova dva grada. Podsjećamo, u vrijeme lockdowna kompanija je prekinula promet na liniji Frankfurt – Zagreb te je njeno ponovno prometovanje najavljeno za ožujak 2021. godine.

Koliko je Lufthansa bitan partner Zračne luke Zagreb potvrđuju brojke – u 2016. godini ova je kompanija imala udio od visokih 18,25% prometa putnika, u 2017. čak 17,45%

Očekivalo se da će Lufthansa na liniji Munchen – Zagreb (jedinoj aktivnoj liniji prema Hrvatskoj!) prometovati cijeli zimski red letenja, čak je za studeni povećan broj operacija te su dostupni svakodnevni letovi, no od 01. prosinca kompanija će prekinuti promet na ovoj liniji čime će se u potpunosti, privremeno, povući iz Zračne luke Zagreb, posljedično i s hrvatskog tržišta.

Uz činjenicu da će Lufthansa prekinuti promet na trenutno jedinoj aktivnoj liniji prema Zagrebu, te uz ranije otkazane letove Austrian Airlinesa, Eurowings je jedina kompanija iz Lufthansa grupe koja će ove zime prometovati prema Zračnoj luci Zagreb.

53 godine nakon prvog leta prema Zagrebu, Lufthansa će se zbog globalne pandemije i slabe potražnje privremeno povući iz Zračne luke Zagreb.

Od srijede, 16. prosinca, Croatia Airlines u prodaji nudi svakodnevne letove na liniji Zagreb – Munchen, isti će prije svega ovisiti o bookingu koji bi, nakon povlačenja Lufthanse, mogao biti zadovoljavajuć, osobito u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.

Povlačenje Lufthanse iz Zagreba jest svakako loša vijest s obzirom na to da se gubi direktna povezanost s Munchenom koji kao čvorište omogućuje nastavak putovanja prema brojnim destinacijama u Europi i svijetu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno