Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Ništa od maturalca ove godine – razočarani maturanti i ljutiti roditelji žele novce natrag

Učenici Turističko ugostiteljske škole iz Zagreba traže povrat novca od organizatora za nerealizirano višednevno putovanje u Španjolsku

Korona je ove godine poremetila planove mnogima koji su planirali putovati, a među njima su se našli i zagrebački maturanti Turističko ugostiteljske škole. U rujnu 2020. su trebali ići na višednevno maturalno putovanje u Španjolsku koje je odgođeno do daljnjeg.

Maturalno putovanje u iznosu od 4.400,00 kn roditelji su platili početkom godine agenciji Speranza. Kako se situacija sa koronavirusom pogoršala, škola je odlučila zamijeniti putovanje u Španjolsku putovanjem u Dubrovnik. Iako su i roditelji i učenici bili nezadovoljni promjenom većina njih je odlučila ići u Dubrovnik, ali 21.08 škola donosi novu odluku da se odgode sva putovanja do daljnjeg.

Nakon toga roditelji su odlučili tražiti povrat novca od Turističke agencije Speranza i tu počinje problem. Nitko se od organizatora putovanja nije javio, nije im odgovorio na pozive i upite, niti ponudio alternativu.

Hrvatski zakon propisuje da ukoliko turistička agencija (organizator putovanja) otkaže putovanje, klijenti, u ovom slučaju roditelji,imaju prava tražiti povrat novca, te im je agencija dužna isplatiti isti u roku 180 dana nakon prestanka epidemije.

Agencija i dalje nudi zamjensko putovanja u Dubrovnik ali škola odbija putovati. Ako i postoje učenici koji bi prihvatili putovanje u Dubrovnik, isto će morati biti ostvareno bez pedagoške pratnje (na vlastitu odgovornost), jer škola odbija realizirati maturalac za vrijeme pandemije. 

Na kraju djeca ostaju bez maturalca a roditelji bez novca.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno