Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Nikad apsurdnija Švicarska. Restriktivne mjere očito ne važe za skijališta ove zemlje, susjedne zemlje bijesne na Švicarce

Nikad apsurdnija situacija u Švicarskoj: jedina je u ovom dijelu Europe tvrdoglavo ustrajala u tome da otvori svoja skijališta, u isto vrijeme dok vlada te države uvodi još restriktivnije protuepidemijske mjere od sadašnjega djelomičnog “lockdowna”.

I osim što su se takvom ustrajnošću, u želji da zarade pokoji franak, zamjerili svim drugim skijaškim zemljama u okruženju, Švicarci su već na samom početku skijanja upali u probleme i dio kabina na skijalištima im je nakon nekoliko dana rada zatvoren zbog gužvi koje su se stvarale.

I dok cijela Europa zbraja oboljele i umrle u stalno rastućoj pandemiji, koja i u Švicarskoj izmiče kontroli, ta uređena i organizirana zemlja u nekoliko kantona prkosi cijelom Starom kontinentu odlukom da od prošlog tjedna otvori neka skijališta.

Preporuke iz EU-a su da se vučnice, kabine i ski-liftovi ne stavljaju u pogon do sredine siječnja, kako bi se izbjegle blagdanske gužve i moguće širenje zaraze.

U Austriji, Francuskoj, Njemačkoj i Italiji to će poštovati i skijališta će biti zatvorena najmanje mjesec dana zbog straha da će priljev ljudi proširiti virus.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno