Nijemci biraju Baltik umjesto Mediterana za sljedeću turističku sezonu

366
Pandemija

Novine iz njemačkog Hessena objavile su analizu pretraživanja odredišta za odmor na tražilici HomeToGo koje destinacije za odmor najviše zanimaju Nijemce za narednu godinu. Naslov članka upućuje na posljedice pandemije covida-19 na planove Nijemaca o putovanju.

Novinarka Fuldaer Zeitunga objašnjava da se već ove godine veliki broj Nijemaca, umjesto putovanja na Mediteran, odlučio za turistička odredišta u Schwarzwaldu, te na obalama Baltičkog odnosno Sjevernog mora.

Riječ je o odredištima u Njemačkoj, objašnjava Fuldaer Zeitung, što je posljedica brojnih epidemioloških upozorenja za putovanje izvan zemlje prema epidemiološkim procjenama Instituta Robert Koch (RKI) za pojedine zemlje i regije. List kao izvor u tom dijelu navodi Münchner Merkur, veliku medijsku kuću iz zajedničke redakcijske mreže.

Kao i najveći broj zemalja u Europi, Hrvatska je trenutno po RKI-u u statusu “rizične” na cijelom svom teritoriju.

Podaci sa stranice hometogo.de odnose se na 16 milijuna pretraživanja iz prošle i ove godine, kako bi se usporedilo zanimanje Nijemaca za odmor ove godine u odnosu na narednu. Na stranici su dvije interaktivne tablice. Prva se odnosi na pretraživanje po regijama, dok se druga odnosi na pretraživanje po državama.

Druga tablica, tako, pokazuje da se od svih pretraživanja Nijemaca na HomeToGo tijekom ove godine, a za 2021. 44,4 posto odnosi na odredišta u Njemačkoj. Na Hrvatsku se odnosi 11,05 posto, što našu zemlju čini još uvijek drugim najzanimljivijim odredište. Relativno daleko iza slijede Italija, Španjolska, Danska, Nizozemska…

HomeToGo objašnjava da je za 2020. godinu Njemačku kao odredište pretraživalo 27,55 posto posjetitelja stranice, odnosno da je Njemačka kod njih porasla po popularnosti za čak 61,15 posto. Hrvatska je, pak, s popularnosti od 14,69 posto za 2020. godinu pala za otprilike četvrtinu za 2021. godinu (-24,82%), što je od svih odredišta na europskom Mediteranu još uvijek najniži procentualni pad.

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 16.00.

Please wait...

Thank you for sign up!