Srijeda, 29 ožujka, 2023

Nije nerealno očekivati 60% do 70% od 2019.godine, poručuje Hloverka Novak Srzić

Kakva će biti turistička sezona 2021., pitanje je koje muči gotovo svakog stanovnika Makarske rivijere jer smo svi, direktno ili indirektno, vezani uz turizam i ovisni o turizmu. Situacija se, baš kao i prije točno godinu dana, kada je otpočela ova agonija, mijenja doslovno iz dana u dan, pa smo i danas u istoj poziciji kao prošle godine. Nitko ništa ne zna i malo tko se usuđuje prognozirati.

Ipak, prema riječima Hloverke Novak Srzić, direktorice makarskog TZ-a, a na osnovu kontakata s hotelijerima i iznajmljivačima, nije nerealno očekivati 60 do 70 posto od 2019.godine. To bi značilo porast od 20 do 25 posto u odnosu na lanjsku godinu.

– Svi kažu kako će predsezona biti loša, tu ne očekuju baš nešto, ali kažu, srpanj, kolovoz pa čak i rujan mogli bi biti dobri. Presudit će last minute ponude. Neki hotelijeri čak kažu kako će imati prve goste i to veliku grupu već 1.svibnja, rekla je Novak Srzić koja je i na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća rekla kako će sezona biti jako dobra. Dodaje kako je lani ostvareno 42 posto, no da je privatni smještaj ostvario najmanje 60 posto, dok su, kako je poznato, hotelijeri bili na velikom gubitku.

– Ove bi godine privatni iznajmljivači mogli ostvariti 70 do 80 posto od 2019.godine, uvjerenja je direktorica makarskog TZ-a dodajući kako je ipak sve neizvjesno.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno