Srijeda, 29 ožujka, 2023

Nevjerojatan rast turizma unatoč pandemiji

Na međunarodni aerodrom u Cancúnu svakih pet minuta slijeću i polijeću zrakoplovi iz cijelog svijeta. I tako je od sredine prosinca. U ovom meksičkom ljetovalištu na obali Karipskog mora je vrhunac sezone. I Lufthansa je ponovno u listopadu obnovila liniju iz Frankfurta za ovo ljetovalište i to unatoč strogim pravilima u vezi s putovanjima tijekom koronakrize. Na plaži gomila kupača iz Europe i Sjeverne Amerike, pred Majanskim piramidama se ponovno stvaraju golemi redovi. Hotelijeri i ugostitelji su odahnuli, piše Deutsche Welle.

Za mnoge turiste su pješčane plaže i tirkizno more očito dovoljno primamljivi da bi prikrili realnost u kojoj su odjeli za intenzivnu njegu u meksičkim bolnicama prepuni, broj novozaraženih svakodnevno raste a do sada je od posljedica zaraze koronavirusom umrlo preko 174.000 osoba. Ovakav stav globalnih turista učinio je Meksiko posljednjih dana, iza Francuske i Italije, trećim po redu najposjećenijim turističkim odredištem na svijetu. Kad je Latinska Amerika u pitanju Meksiko je uvjerljivo na prvom mjestu.

Otvorene granice i posjete obiteljima

Razlozi za ovakav munjeviti razvoj turizma u Meksiku su višestruki. S jedne strane Meksiko nikad nije zatvarao svoje granice niti ne traži negativni koronatest pri ulasku u zemlju. Predsjednik Meksika Andrés Manuel López Obrador je jedan od onih političara koji odbijaju mjere zatvaranja kako ne bi naškodili privredi. Drugi razlog su meksički iseljenici koji preko Božićna masovno posjećuju domovinu i tako skrbe za porast broja turističkih posjeta.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno