Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Netom prije isteka mjera ugostitelji će saznati što ih čeka. Igra živaca se nastavlja

Na jučerašnjoj presici Stožera, ministar policije Davor Božinović demantirao je glasine da bi se restriktivne mjere mogle ukinuti već ovaj mjesec. “Mjere sigurno ostaju na snazi do kraja siječnja,” kazao je danas Božinović, “Nekoliko dana prije isteka ovih mjera, donijet ćemo odluku o tome hoćemo li ih u veljači ublažiti. Odluka će zavisiti o nekoliko faktora: epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj ali i o epidemiološkoj situaciji u susjednim zemljama i u Europskoj Uniji. Osim toga, u veljači još traje zima, što je  također važan čimbenik,” pojasnio  je gospodin Božinović.  No, važno  je reći da je Božinović dosta odlučno odbio procjenu da će sadašnje mjere trajati do proljeća.

Jučer je, pak, ministar zdravstva Vili Beroš kazao kako misli da je 1. veljače  prerani datum za ukidanje lockdowna. Očito je da je Vlada, poslije epidemijske katastrofe u studenom i prosincu, odlučila igrati na sigurno i barem u zimskim mjesecima kontrolirati epidemiju.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno