Petak, 9 lipnja, 2023

Neka terase ostanu otvorene, ali s jačim kontrolama – poručuju splitski ugostitelji

Jedan od prijedloga u paketu mjera koje je stožer Civilne zaštite Splitsko – dalmatinske županije uputio nacionalnom kako bi se spriječilo širenje koronavirusa je skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Ako nacionalni stožer prihvati, od početka travnja dva tjedna radit će do 20 sati umjesto do 22.

Stipe Jeličić iz splitskog Udruženja ugostitelja pozdravlja odluku da ostanu otvorene terase, ali i poziva i na kontrole pridržavanja mjera. 

– Nažalost, porastao je broj oboljelih, opustili su se ljudi, vidim i po društvenim mrežama da je dosta privatnih okupljanja i zabava sve do iznajmljivanja vila, a svi skupa moramo biti odgovorni, zdravlje je iznad svega – kaže.

Smatra da terase nisu problem jer sjedeći je teško širiti virus, stoga ponavlja da su potrebne jače kontrole pridržavanja mjera, od nošenja maski u centrima i okolo gdje god su veća okupljanja, od Rive do Zapadne obale.

– Važno je dočekati sezonu spremno, da se ne dogodi ‘crveno’.  Sve je teže djelatnicima u ugostiteljstvu održavati likvidnost, kompenzacijske mjere će biti neizbježne. Nastavi li se ovako, samo mjere za očuvanje radnih mjesta više neće biti dovoljne – upozorava.

Što se tiče spasa sezone svi ugostiteljski i turistički djelatnici čekaju da im Ministarstvo turizma osigura pošiljku cjepiva.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno