Petak, 22 rujna, 2023

Ovrhe će se naplaćivati u fazama, neće biti ovršnog cunamija

PREUZETO SA: vecernji.hr

Ovrhe od 18.listopada ne idu sve na naplatu

Mi ćemo voditi računa da ovrhe od 18. listopada ne idu sve na naplatu u isto vrijeme. Jedan je dio ovrha koji ide preko javnih bilježnika, drugi je dio koji ide preko Fine, kazao je Salapić

Država je reagirala moratorijem na ovrhe u jeku pandemije koronavirusa. No, to istječe 18. listopada što je zabrinulo brojne građane koji imaju dugove. Što će biti s ovršenima i moratorijem u Točki na tjedan N1 televizije otkrio je državni tajnik Ministarstva pravosuđa Josip Salapić.

– Prema našim trenutnim procjenama, u Ministarstvu pravosuđa, negdje oko 174.000 ovrha je kod javnih bilježnika, a oko 170.000 ovrha se odnosi na one ovrhe koje idu putem Fine.

Tako da je naša procjena da ih ima između tristo do 350.000, s time da ove javnobilježničke ovrhe – oko toga vodimo razgovore i pregovore kako će se one rješavati nakon 18. listopada kada istječe moratorij na zakone koji smo donijeli zbog sprječavanja pandemije koronavirusa”, kazao je Salapić.

-Mi ćemo voditi računa da ovrhe od 18. listopada ne idu sve na naplatu u isto vrijeme.

Jedan je dio ovrha koji ide preko javnih bilježnika, drugi je dio koji ide preko Fine. Dakle, to preko Fine je u nadležnosti Ministarstva financija, ovo što je s javnim bilježnicima to je ići vjerojatno u nekoliko faza”, osigurava, pa ponavlja:

-Dakle, neće ići sve odmah. Mi sada vodimo razgovore, oni će biti za nekoliko dana gotovi. Dakle, postojat će faze od 18. listopada kada će koja odluka i na koji način ići u ovrhu. Tu je moguće da se to vrijeme odgoditi i do 1. siječnja 2021. Nešto će ići u fazama. Dakle, nema bojazni da ćemo dopustiti cunami odluka, sve odjednom”, kaže vrijednu informaciju za preko 300.000 ovršenih.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno