Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Nebeska šetnica Skywalk na Biokovu ove zime neće raditi

PARK prirode Biokovo i Nebeska šetnica – Skywalk na Biokovu na predjelu Ravna vlaška od danas bit će službeno zatvoreni za posjetitelje tijekom zimskog razdoblja, a ljubitelji planine i spektakularnog pogleda trebat će pričekati tople dane, odnosno do 1. travnja sljedeće godine.

Ravnatelj Javne ustanove Park prirode Biokovo Slavo Jakša rekao je da će prilaz vidikovcu, izgrađenom u obliku potkove izvan litice sa staklenom plohom za hodanje, biti tehnički zaštićen, a posjetiteljima će biti onemogućen prilaz staklenoj površini, piše Index.

Razlog sigurnosne zaštite te biokovske atrakcije koju je ove godine posjetilo više od 160.000 posjetitelja je sigurnost vidikovca i posjetitelja u zimsko vrijeme.

Nebeska šetnica na Biokovu – Skywalk dio je projekta pod nazivom Novi Adrion – promicanje održivog korištenja PP Biokovo, koji sadrži 12 raznih projektnih elemenata i vrijedan je 34 milijuna kuna od čega je 27 milijuna kuna bespovratno dobiveno od Europske unije.

Zatvaranjem Parka prirode Biokovo, naglasio je Jakša, neće biti spuštena rampa na ulaznoj recepciji Parka uz cestu D512 pa će se do daljnjega moći voziti biokovskom prometnicom prema najvišem vrhu Svetom Juri.

Međutim, najviša cesta u Hrvatskoj, duga 23 kilometra, ove zime neće biti čišćena od snijega, nerijetko visokih snježnih nanosa i leda jer je od početka rujna objekt Odašiljači i veze HRT-a na Svetom Juri bez posade u objektu; naime, potpuno je prešao na automatizirani način rada te je povezan na integralni sustav tehničke zaštite pa stoga neće biti ni čišćena prometnica kojom bi inače posada dolazila i odlazila s redovite smjene na HRT-ovom odašiljaču.

Javna ustanova Park prirode Biokovo na nedavno održanim Danima hrvatskog turizma u Srebrenom u Župi dubrovačkoj dobitnica je godišnje nagrade Anton Štifanić za izniman doprinos u turizmu 2020. godini, ističu iz PP-a Biokovo.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceIndex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno