HRVOJE BUJAS iz Udruge Glas poduzetnika kritizirao je vladine mjere potpore poduzetnicima.

“Prosvjedi su zadnja opcija, ali ih ne isključujemo. Sve što mi ugostitelji prolazimo dovelo nas je do kraja, neizvjesnost je ozbiljna. Poruka je jasna, mjere za očuvanje radnih mjesta ni približno nisu dovoljne”, rekao je Bujas tijekom gostovanja na N1 Televiziji.

“Dvije stvari su nužne, dodatno upumpavanje sredstava, da se nadoknadi 80 posto prometa od lani. I porezna reforma, pravosudna reforma i reforma birokracije. Ne želimo biti oni koji plaćaju sve krize, dok drugi imaju luksuz samo brinuti za svoje zdravlje”, objasnio je Bujas zahtjeve poduzetnika.

Poslao je poruku vladi.

“Gospodo, mi u privatnom sektoru, koji svoj novac zarađujemo na tržištu, mi to jednostavno ne možemo”, rekao je Bujas.

Kaže da bi ugostitelji mogli izdržati da su im jedini troškovi plaće radnika. “Mi ćemo pokušati izdržati tih šest mjeseci, idemo biti optimistični”, dodaje Bujas.

“Država mora hitno smanjiti nebulozne namete. Ne da nije došlo do smanjivanja, nego parafiskalni nameti, njih 450, uopće nisu taknuti. PDV nije taknut, u svim drugim zemljama se smanjuje”, upozorava Bujas.

“Mi nemamo taj luksuz baviti se samo zdravljem, kao što imaju neki ljudi”, ponovio je na kraju Bujas.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!