Petak, 9 prosinca, 2022

Nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu ipak otkazan

Sajam Croatia Boat Show koji se trebao održati na Zapadnoj obali i Rivi od 18. do 22. svibnja je otkazan. Informaciju je za more.slobodnadalmacija.hr potvrdio organizator Vicenco Blagaić.

– Već nekoliko dana smo u kontaktu sa županijskim i Nacionalnim stožerom. Trenutne mjere su na snazi do 15. svibnja, a od Nacionalnog stožera danas smo dobili odgovor kako još uvijek nemaju stav hoće li se ići s produljivanjem mjera ili popuštanjem, kazao nam je Blagaić.  

Dodao je kako su veliku podršku u cijelom procesu imali od gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i Županijskog stožera, ali Blagaić ističe kako su nažalost morali prelomiti i donijeti odluku jer ne mogu čekati zadnji trenutak.

– Nama su već neki radovi krenuli jer mi ne možemo čekati 14. svibnja kako bi vidjeli što će biti, ali sada sve staje. Jutros smo i 12 šlepera sa štandovima, šatorima i pontonima vratili nazad. Veliki je to financijski gubitak. Odluku smo morali na vrijeme donijeti i radi naših izlagača kako bi i oni na vrijeme stopirali sve, objasnio je Blagaić.

Dodao je kako o drugom datumu održavanje ove godine trenutno ne razmišljaju jer kako kaže specifičan su event, sezona polako počinje i svi su brodovi već bukirani.

– Nadamo se i vjerujemo da će država, grad, turistička zajednica i svi uključeni imati razumijevanja za nas i da ćemo dobiti nekakvu financijsku potporu jer iako sajma nema, mi smo odradili veliku reklamnu kampanju za naš grad i državu, za kraj je kazao Blagaić. 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno