Utorak, 31 siječnja, 2023

Nautički book u marini na Kornatima nije iznenadio. Prva nautička luka danas je suvremena luka s 4 sidra

Nautički boom u biogradskoj marini Kornati bio je povod za susret s Goranom Ražnjevićem, predsjednikom Uprave Ilirije d.d., u čijem je sklopu i ta marina. U kraćem razgovoru Ražnjević je sublimirao razloge zbog kojih i u marini i u tvrtki imaju razloga za zadovoljstvo.

“Imali smo ovdje prije 40 godina prvu nautičku luku i prvu čarter-flotu. I danas je ovdje sjedište najveće čarter-flote u Hrvatskoj. Naša marina Kornati postala je suvremena i sigurna nautička luka koja je novom kategorizacijom dobila četiri sidra. Na vratima smo Kornata i nikad nije vladalo veće zanimanje i osjećaj sigurnosti i vlasnika brodova i čarter-gostiju, piše Jutarnji list. Tijekom vikenda kroz našu marinu prođe i do 5000 gostiju, nemamo niti jednog slobodnog veza, niti jednog slobodnog parkirnog mjesta.

Pridržavanje mjera

Ovdje smo lani u jeku pandemije organizirali najbolji i najsigurniji nautički sajam u Europi. Sudjelovao je jednak broj izlagača kao i prije covida, bilo je gotovo isto toliko posjetitelja, ali mjere su bile takve da 21 dan nakon sajma nije zabilježen niti jedan slučaj covida! Osim toga, ovdje su u sklopu sajma održani Dani nautičkog turizma, pravi kongres nautike. Ujedno je održan i Charter Expo, sajam u sajmu, veliki poslovni susret dilera i bukera.

Imamo i najveći restoran na Jadranu, koji može u vrijeme regata, čarter-flotila i nautičkog sajma smjestiti i do 1000 gostiju…”

Goran Ražnjević smatra da su preduvjet za daljnji razvoj nautičkog turizma izmjene Zakona o pomorskom dobru kojim bi se riješila pravna nesigurnost i neizvjesnost koncesionara te potaknula nova velika ulaganja u razvoj nautičkog turizma.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno