Subota, 25 ožujka, 2023

Nassfeld – omiljeno skijalište za profesionalce i amatere

Preko 100 kilometara staza za profesionalce i amatere, snježni parkovi, sanjkališta, zaleđeno jezero, puno sati sunca… s Nassfeldom ne možete pogriješiti.

Hladni zimski dani još uvijek su među nama, a odlazak na skijanje  jedna je od najdražih opcija hrvatskih građana. Godišnje ih na skijanje ode dvadesetak tisuća, a izbor su austrijska, slovenska, francuska i mnoga druga skijališta koja im omogućuju ugodan, ali i aktivan odmor na bijelim proplancima. Skijanje donosi različite benefite, posebice onih koji se odnose na tjelesno zdravlje, a kažu da zbog izloženosti vitaminu D popravlja i raspoloženje, piše Poslovni dnevnik.

Nassfeld akumulira i do osam metara snijega po sezoni. Snježne padaline se ne mogu se planirati niti kontrolirati. Zato više od 460 strojeva za snijeg osigurava kvalitetne i nadasve sigurne uvjete za skijanje. Međutim, ovo skijalište je toliko posebno da osim snijega dobijete i 100 sunčanih sati. Sve to istovremeno, a to je moguće zahvaljujući posebnom položaju koji je zaslužan za visoke planine koje štite od vremenskih nepogoda sa zapada i sjevera.

To su samo neke od posebnosti zašto bi Nassfeld mogao biti dobar izbor. Ipak, ima ih još. Sa svojih 110 kilometara staza, dovoljno je veliko da svaki put odaberete novi spust – od “lakog krstarenja” plavom Wulfenia stazom do sportske akcije na crnom Trogkofelu. Za one još željnije adrenalina važno je napomenuti kako se skijalište proteže kroz četiri visoke doline za puno slobode kretanja u izdašnim zavojima.

Rekli bismo da ovo skijalište nudi za svačiji ukusu ponešto – bilo da je riješ o širokom padinama za duga skretanja ili uskim šumskim prolazima, neovisno o preferencijama, Nassfeld je mislio na sve. Nisu zaboravljeni ni oni natjecateljskog duha. Oni se mogu odlučiti za skijanje na talijanskoj strani na stazama Rosskofel, Rio Secco ili Monte Zermula. Prave iskusnjare mogu se natjecati s prijateljima na skijaškim stazama u zatvorenom prostoru SkiMovie, a zatim analizirati svoju vožnju na videu. Ako vam ni to nije dovoljno jer adrenalin jednostavno teče vašim venama, možete uživati i u slobodnim stilovima svih razina i vještina mogu se okušati u snježnom parku ludorija i skokova.

Ovo skijalište ponudit će i još malo više od skijanja. Tako idiličan planinski svijet možete istražiti i laganim tempom na krpljama ili na sanjkama. U regiji oko Nassfelda postoji čak šest sanjkačkih staza, a skijaški trkači imaju na izbor 130 km uređenih (visokih) staza, a obližnji Weissensee svake se godine pretvara u najveću prirodnu ledenu površinu u Europi. Gurmani će s one treće strane moći uživati u izdašnim delicijama izravno od farmera u regiji ili originalnim pizzama, tjesteninama i prekrasnim “frutti di mare”.

Sve već imate, a ono što morate ponijeti je dobro raspoloženje i bezbrižnost, zato što voditelji ovog skijališta rade sve da biste skijali u sigurnim uvjetima i barem na kratko zaboravili na situaciju s koronavirusom.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno