Subota, 23 rujna, 2023

“Našim ugostiteljima će biti omogućeno sve ono čime se bave, ali uz poštivanje svih mjera”, poručila je ministrica Brnjac

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac gostovala je u Dnevniku N1 povodom odluke Vlade o popuštanju epidemioloških mjera.

“Prije samo nekoliko tjedana kakva je bila situacija, svi su govorili ‘brzo zatvaranje’. Išlo se u postupno zatvaranje i bila je to dobra odluka. Možemo reći da još uvijek imamo jedan od najliberalnijih model mjera u EU”, kazala je Nikolina Brnjac za N1.

Nekoliko puta je ponovila da se svi moraju pridržavati mjera koje ostaju na snazi: “Jer, mjere su i dovele do ovakve relaksacije kao sad.”

Rekla je da smatra da su ugostitelji zadovoljni ovim “pozitivnim pomakom”. Dosadašnje mjere, kazala je, jasno je da su bile opravdane:

“Išlo se za time da se što više smanje kontakti. Smanjivanje kontakata dovelo je do smanjenja brojeva zaraženih. Nemojmo zaboraviti što se dogodilo u Portugalu koji je za vrijeme novogodišnjeg dočeka popustio i sad ima izuzetno lošu situaciju.”

“Najvažnije nam je očuvanje ljudskih života”, dodala je u tom dijelu razgovora.

Brnjac je rekla da će detalje uvjeta pod kojim se otvaraju određeni objekti, biti poznati danas, nakon obraćanja Stožera javnosti. Rekla je i to da će se sigurno voditi računa o tome da se ne bi događalo da se unutar kladionica ili casina poslužuje piće ili hrana, što restorani i kafići ne smiju:

“Našim ugostiteljima će biti omogućeno sve ono čime se bave, ali uz poštivanje svih mjera.”

Objašnjavajući projekt “Siguran boravak u Hrvatskoj”, odnosno “Safe stay” i razradu sigurnosnih protokola za narednu turističku sezonu kako bi se Hrvatsku moglo promovirati kao sigurnu destinaciju, rekla je:

“Cijelo vrijeme to naglašavamo, važno je uz cjepivo prdiržavati se svih onih mjera koji su nam prošle godine pomogle da budemo sigurna destinacija i da to budemo i sada.”

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno