Subota, 25 ožujka, 2023

NASCAR dolazi na Grobnik. Najveća svjetska utrka od 14. – 15.11.2020.

Na Kvarner i u Hrvatsku po prvi puta stiže svjetski poznata utrka američkih trkaćih automobila. Naime, uslijed novih ograničenja uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19 u Češkoj, događaj je premješten na Grobnik, te će tako regija Kvarner ugostiti oko 24 tima među kojima i proslavljeni vozač Formule 1 Jacques Villeneuve.

Hrvatska jedna među devet država domaćina

Grobnik će tako postati 17. po redu različita staza na kojoj će se održati NASCAR auto utrka u Europi, a Hrvatska jedna među devet država koje su ugostile najpoznatije američke trkaće automobile. Velika nagrada Hrvatske moći će se pratiti od 14.11. do 15.11.2020. godine putem televizije KreatorTV ili preko društvenih mreža NASCAR Whelen Euro Seriesa te streaming servisa Motorsport.tv.

Rijedak segment turističke ponude

Automotodrom i pista na Grobniku, nedaleko Rijeke i Opatije, jedinstvena su turističko-sportska atrakcija i infrastruktura od velike vrijednosti na Kvarneru, koja bilježi posjete svjetskih i europskih natjecatelja, motoklubova, ali i turista – gledatelja atraktivnih utrka. Turistička zajednica Kvarnera u promotivnim aktivnostima ističe ovu prednost, kao rijedak segment turističke ponude, za koju u krugu od 1.000 km udaljenosti postoji veliki interes. Više informacija potražite na stranicama www.grobnik.hr i www.euronascar.com.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno