Petak, 31 ožujka, 2023

Naš cilj je učiniti turističku ponudu vidljivijom na razini regije

Cilj je povećanje tijeka informacija između medija i turističkog i kulturnog sektora u Osječko-baranjskoj županiji i Županiji Baranya.

“Manjine kao mostovi između zajednica” naziv je projekta financiranog kroz Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. Nositelj mu je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, a partneri su Hrvatska samouprava iz Pečuha koja predstavlja hrvatsku manjinu u Mađarskoj, Zsolnay kulturna četvrt iz Pečuha i Demokratska zajednica Mađara Hrvatske.

Jezična barijera – izazov turističke razmjene

U Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Osijeku održana je početna konferencija tog projekta. Osječko-baranjska županija podupirući je partner projekta, a konferenciji je nazočio i zamjenik župana iz reda nacionalnih manjina Radomir Čvarković. Svladati jezičnu barijeru Jedan od osnovnih izazova za jačanje turističke razmjene između Mađarske i Hrvatske upravo je jezična barijera, stoga projekt ima za cilj povećanje tijeka informacija između medija i turističkog i kulturnog sektora u Osječko-baranjskoj županiji i Županiji Baranja, s naglaskom na promociju i informiranje o kulturnim i turističkim događanjima.

– Na području Županije Baranya prošle je godina ostvareno 700.000 noćenja, a u Osječko-baranjskoj županiji 234.000. To ukazuje na velik prostor za povećanje posjeta gostiju iz Mađarske, kao i stranih gostiju koji borave u prekograničnom području. Ujedno, rijetko koji dio Hrvatske ima tako turistički zanimljivo susjedstvo, što stvara potencijal za “prelijevanje” gostiju odnosno njihov dulji boravak na destinaciji. Stoga je jedan od glavnih ciljeva projekta učiniti turističku ponudu vidljivijom na razini regije i šire upravo u suradnji s manjinskim zajednicama – kaže Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice OBŽ.

Projekt se provodi 16 mjeseci, s početkom 1. rujna 2020.godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 199.202 eura

Kultura i vino dva su najvažnija stupa ove destinacije, a oba su dostupna u vrhunskoj kvaliteti, pa ćemo svoju komunikaciju usmjeriti prvenstveno na domaće tržište, a zatim na susjedne zemlje. Kultura je turistički proizvod koji možemo ponuditi i u Hrvatskoj, a komunikacija na hrvatskom jeziku je bitna, i to je nešto što ćemo poboljšati za postizanje uspjeha. Nadamo se da ćemo pronaći jake i pouzdane partnere, a stvorit ćemo platformu na kojoj će informacije biti lako dostupne za obje strane za planiranje putovanja– ističe Sámuela Kőszegija, voditelj projekata Kulturne četvrti Zsolnay.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno