Utorak, 29 studenoga, 2022

Narančaste umjesto zelenih zona: Iskrivljena slika ECDC-a zbunjuje turiste

Ispod razine od 50 novozaraženih na sto tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana je 17 županija u Hrvatskoj. Od obalnih županija u zelenom su, znatno ispod granice od 50 novozaraženih na sto tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana, uz Istarsku županiju i Primorsko-goranska županija, Ličko-senjska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska.

Unatoč tome, Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) prošlog je tjedna kod ažuriranja cijeli obalni dio Hrvatske ostavio u narančastoj zoni, ukazali su u Hrvatskoj udruzi turizma (HUT), prenosi N1.

O tome da Hrvatsku treba sagledavati na razini županija dogovarao je i premijer Andrej Plenković, kao i resorna ministrica Nikolina Brnjac na sastanku s austrijskom ministricom.

Hrvatsku kroz županije sagledava i njemački Institut Robert Koch.

‘Njemačka promatra epidemiološku sliku Hrvatske po županijama još od prošle godine, a taj princip od svibnja je usvojila Austrija, što je urodilo ranijim ukidanjem ograničenja za putovanja u Hrvatsku.

Iskrivljena slika kakvu prikazuje ECDC bespotrebno zbunjuje i naše turiste na emitivnim tržištima, ali i njihove vlasti’, apelirao je Veljko Ostojić, direktor KUH-a.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno