Subota, 10 lipnja, 2023

Napokon malo optimizma na turističkom Kvarneru

Uskrsni vikend na Kvarneru tradicionalno je davao vjetar u leđa sezoni. Opatija je goste dočekala spremna – u blagdanskom ozračju i s 22 otvorena hotela, prenosi turizmoteka.hr.

– Svi opatijski hoteli nose oznaku „safe stay”, potražnja i interes za Opatijom postoji, najave su dobre, ima bookinga i očekujemo uglavnom domaće goste, govori Suzi Petričić, direktorica TZ-a grada Opatije.

Traženi su manji hoteli i smještaj visoke kategorije. Hotel u Iki sa 16 soba ovoga vikenda popunio je 95 posto kapaciteta.

– To su različiti gosti, Nijemci, Talijani, Slovenci i Austrijanci, no jako smo sretni da su i Hrvati prepoznali, Opatijsku rivijeru, naglašava Roko Palmić, direktor hotela.

I sve što ona pruža. Ponajprije – boravak na otvorenom.

Goste se pokušava privući posebnim paketima s naglaskom na Wellness i spa programe te vrhunsku gastronomiju.

– Osim nekih tradicionalnih namirnica klasičnih kao šunka , jaja, pisanice. Pripremamo i neke sezonske namirnice koje su trenutno najbolje od kvarnerskog škampa do šparoga, naglašava Filip Krmpotić, šef kuhinje hotela.

Od davnina poznat po lječilišnim centrima, Kvarner se ove godine posebno usmjerava na zdravstveni turizam.

– Tako da smo u suradnji s klinikama koje su u klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera napravili post covid programe za oporavak zato što upravo nakon virusa znamo da su ponekad posljedice i dugotrajne i dosta teške, rekla je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera.

Pretprošle godine čak 80 tisuća turista posjetilo je to područje upravo radi usluga u zdravstvenom turizmu. Potražnja za takvim uslugama zbog pandemije mogla bi biti sve veća i Kvarner tu vidi svoju priliku – pozicioniranje regije kao destinacije zdravlja.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno