Subota, 10 lipnja, 2023

Napokon i službeno. Sunce hoteli Jake Andabaka dobili novog vlasnika

Sunce hoteli pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravljaju s 11 hotela uz obalu na Jadranskom moru, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom, s ukupno 2.973 smještajnih jedinica, što je čini jednom od većih hotelskih tvrti u Hrvatskoj. Uz to imaju u vlasništvu i 50,2 posto aerodroma na otoku Braču. 

Većinski vlasnik Sunce hotela Jako Andabak prodao je u utorak gotovo 70 posto dionica tvrtki Eagle Hills Zagreb Real Estate, sa sjedištem u Zagrebu, iza koje stoji Mohamed Ali Rashed Alabbar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), objavljeno je u utorak putem Zagrebačke burze.

Eagle Hills Zagreb Real Estate su, naime, objavom koja je proslijeđena putem Odvjetničkog društva Šavorić i partneri, izvijestili da je za tu tvrtku nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Sunce hotela.

Kako se navodi, ta je zagrebačka tvrtka s Jakom Andabakom i članovima njegove obitelji te tvrtkom Lucidus sklopila ugovor o kupoprodaji dionica i poslovnih udjela te stekla ukupno 4.151.092 redovnih dionica Sunce hotela (serije A), što čini 69,71 posto temeljnog kapitala te hotelske kuće.

Kako je time prijeđen zakonski prag od 25 posto, za Eagle Hills Zagreb Real Estate je nastala obveza za preuzimanje preostalih dionica.

Po podacima iz objave, ta tvrtka djeluje zajednički sa svojim osnivačem Eagle Hills Croatia Properties-Sole Proprietorship, sa sjedištem u UAE, a dio su Eagle Hills Grupe, kojoj su glavna djelatnost ulaganja u nekretnine i razvoj nekretnina s fokusom na tržišta u razvoju diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike, a projektira i razvija objekte mješovite upotrebe, uključujući ugostiteljske, rezidencijalne, trgovačke i zdravstvene.

Na čelu Eagle Hills Grupe je Mohamed Ali Rashed Alabbar koji putem te Grupe i drugih povezanih društava trenutno, kako se navodi, upravlja razvojem projekata za izgradnju različitih objekata u UAE, Egiptu, Siriji, Bahrainu, Jordanu, Etiopiji, Omanu i Maroku ukupne vrijednosti iznad 50 milijardi eura.

Za tvrtku koja je sklopila kupoprodajni ugovor Eagle Hills Zagreb Real Estate d.o.o. pišu da je osnovana 2019. i nije imala prethodnih poslovnih aktivnosti.

Vrijednost transakcije nije objavljena.

Sunce hoteli pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravljaju s 11 hotela uz obalu na Jadranskom moru, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom, s ukupno 2.973 smještajnih jedinica, što je čini jednom od većih hotelskih tvrti u Hrvatskoj. Uz to imaju u vlasništvu i 50,2 posto aerodroma na otoku Braču.

Po podacima s internet stranice Sunce hotela, uz turističke objekte u Tučepima, Brelima, Starigradu Paklenica i Bol na Braču, u zajedničkom su pothvatu s touroperatorom TUI AG i imaju i premium hotel TUI Blue Jadran sa 161 smještajnom jedinicom.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno