Utorak, 29 studenoga, 2022

Nakon traženja povoljnijih uvjeta, Croatia Airlines održala sastanak sa Zračnom lukom Zagreb

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture jučer je, 19. travnja, održan sastanak predstavnika Croatia Airlinesa i Međunarodne zračne luke Zagreb, na kojem se razgovaralo o nastaloj situaciji vezanoj za korištenje programa poticaja Međunarodne zračne luke Zagreb, koji za cilj ima povećanje prometa u zagrebačkoj zračnoj luci.

Kako stoji u objavi za medije nadležnog ministarstva, na sastanku su obje strane pokazale spremnost i želju za pronalaženjem konstruktivnih rješenja na obostranu korist te će u nadolazećem razdoblju intenzivirati razgovore na ovu temu, prenosi croatianaviation.com.

Podsjećamo, nakon što je Ryanair najavio dolazak u Zagreb, otvaranje 12 linija i baziranje 2 zrakoplova, Croatia Airlines je reagirala priopćenjem za javnost u kojem od koncesionara zagrebačke zračne luke traži povoljnije uvjete poslovanja u svojoj glavnoj bazi – Zagrebu.

Drago mi je da je današnji sastanak prošao uspješno te smo se usuglasili kako je važno nastaviti razgovore oko rješenja svih otvorenih pitanja. Ministarstvu, kao i cijeloj Vladi Republike Hrvatske, cilj je osigurati opstojnost poslovanja Croatia Airlinesa, a u isto vrijeme želimo podržati razvoj poslovanja i otvaranje novih linija u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Pandemija je izrazito negativno utjecala na zračni promet u cijelom svijetu te smo svi svjesni kako je potrebno uložiti značajne napore za opstanak na tržištu i očuvanje svakog radnog mjesta“, istaknuo je ministar Oleg Butković.

Zaključeno je da će se, kako je i navedeno, intenzivirati razgovori, uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva, a sve kako bi se iznašla povoljna rješenja sukladno zakonskoj regulativi i praksi u zračnom prometu.

Glavni urednik portala dan nakon priopćenja Croatia Airlinesa dao je izjavu za dvije televizijske kuće (dnevnik RTL-a i HRT-a) u kojima je, na novinarsko pitanje što dalje, dao jasan odgovor – razgovori dviju strana na zatvorenom sastanku što se relativno brzo i dogodilo. Hoće li i kakav dogovor postići Croatia Airlines i Međunarodna zračna luka Zagreb tek nam preostaje za vidjeti, no vrlo vjerojatno o dogovorenim komercijalnim uvjetima neće izvijestiti javnost.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno