Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Nakon strogog lockdown-a, Kvarner je spreman započeti turističku sezonu

Lokalni Stožer civilne zaštite produžio je lockdown u Primorsko-goranskoj županiji za još tjedan dana. Sadašnje mjere istječu 26. travnja, kad bi lockdown na Kvarneru trebao biti ukinut, što znači će se u ponedjeljak otvoriti terase restorana i kafića, trgovine i trgovački centri, a vjerojatno i škole.

Primorsko-goranska župnija već dulje vrijeme ima najgoru epidemiološku sliku u zemlji. Srećom, unatrag sedam dana broj novooboljelih počeo je stagnirati  pa i lagano padati. Problem je, međutim, u tome što su bolnice prepune i na rubu funkcioniranja.

Još sedam dana lockdowna vjerojatno će dodatno smanjiti dnevni broj novozaraženih, što znači da bi Kvarner mogao ući u turisitičku sezonu u značajno relaksiranijoj situaciji nego prije nekoliko tjedana, piše plavakamenica.hr. Valja ponovno naglasiti da je Primorsko-goranska župnija, uz Dubrovačko-neretvansku, bila jedina dovoljno  odgovorna da u trećem valu epidemije proglasi potpuni lockdown.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno