Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Najveći nautički sajam u Hrvatskoj Biograd Boat Show održat će se od 20.-24.10.2021.

Najveća izložba plovila na moru srednje i istočne Europe slavi svoju 23. godišnjicu nakon 21 godine kontinuiranog rasta i vrlo uspješnog sajma iz 2020., jednog od samo tri održana nautička sajma u Europi tijekom pandemije. Registracija je u tijeku, optimizam je visok na svim frontovima, a mnogi izlagači planiraju proširena izlaganja jer se očekuje da će ukupna situacija biti vrlo povoljna.

Novi brendovi i modeli

Neki od novih brendova plovila koji će se predstaviti na hrvatskom tržištu su luksuzno brodogradilište za jedrilice Solaris, kao i brend motornih plovila De Antonio iz Španjolske, kao i 3B Craft sportska ribarska plovila iz Italije. Finski brend Saxdor predstavit će svoj model Saxdor 200 Sport s četiri sjedala. Brendovi gumenjaka koji će imati svoj hrvatski debi su: talijanski brendovi Panamera i AB Inflatables, kao i kanadski Brand Gala. U segmentu luksuznih motornih jahti, Absolute će imati hrvatsku premijeru nove Navette 48, izravno sa svjetske premijere u Cannesu. U segmentu katamarana, jedrilice Bali 4.2 i 4.6 imat će hrvatsku premijeru uz motorni katamaran Bali 4.3. Plovila s električnim pogonom bit će zastupljenija na izložbi, uključujući i svjetsku premijeru Solar Ferry kompaktnog električnog katamarana na solarni pogon idealnog za izlete i transfere kojeg će predstaviti tvrtka Agena Marin.

Biograd B2B i Croatia Charter Expo

Sajam se održava u turističkom mjestu Biograd na Moru, u impresivnim objektima Ilirije d.d. koji uključuju marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne sadržaje. Posebna atmosfera te bogat kalendar poslovnih i društvenih događanja privlače mnogo izlagača i posjetitelja iz susjednih zemalja, što čini ovaj sajam jako zanimljivim za sve zainteresirane za nautiku na Jadranu. Sajam je jedinstven, a zalazak sunca označava kraj izlaganja i početak večernjeg programa, nudeći vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, do kasnih sati. Isto tako, mnoga popratna događanja prate sajam koja privlače domaće stanovništvo kao i posjetitelje iz srednje Europe.

Za vrijeme trajanja sajma, održat će se Biograd B2B nautičko-poslovno umrežavanje, uključujući 5. Dane hrvatske nautike pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Croatia Charter Expo te prvi kongres udruge Boat Charter Agency Association koji trenutačno broji preko 200 međunarodnih članova.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno