Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Najveći broj rezervacija ostvarili su Hrvati s radnom adresom u inozemstvu

Turistička kompanija Croatia Luxury rent, koja iznajmljuje oko 450 smještajnih jedinica u privatnom smještaju u Hrvatskoj, zadovoljna je prometom za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika, što je u suprotnosti s očekivanjima zbog djelomičnog lockdown-a. U odnosu na prošlu sezonu imali su pad broja rezervacija od tek 9,3 posto u odnosu na proteklu sezonu značajan.

“U pripremi prodaje blagdanskih rezervacija tijekom listopada, studenog te prve polovice prosinca, najave i prodajni rezultati su bili pozitivni. Ponajprije što je privatni smještaj nudio sigurnost gostima u vidu izolacije i neizloženosti eventualnoj zarazi. Temeljem toga, broj prodanih aranžmana do sredine prosinca bio je čak nešto bolji od prošlogodišnjeg ostvarenja u istom vremenskom periodu. Zbog uvođenja preventivnih mjera s ciljem sprečavanja širenja pandemije pred same blagdane u potpunosti je stala prodaja te je otkazano 8 posto do tad prodanih aranžmana”, otkriva Josip Stulić, osnivač tvrtke.

Najveći broj ostvarenih rezervacija odnosio se na domaće goste te u velikoj mjeri Hrvate s radnom adresom u zemljama EU. Prodani aranžmani tijekom blagdana u najvećoj mjeri su pokrivali područje Istre i Kvarnera, dok je manji udio pozicioniran na području srednjeg Jadrana s naglaskom na zadarsko područje. Iznenađenje predstavlja značajni rast rezervacija smještajnih jedinica u Gorskom Kotaru.

Najpopularnije destinacije su, kao i do sada, bile Poreč, Umag, Rovinj i Krk, te Pag, Delnice i Zadar, koji bilježi porast od 7 posto u odnosu na proteklu godinu, najviše zbog povećanja broja i razine kvalitete smještajnih jedinica na tom području u posljednjih par godina.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno