Nedjelja, 24 rujna, 2023

Nadalina čokolade iz Splita uskoro ćete moći kupiti i u velikim trgovačkim lancima

Tvrtka Luxor iz Solina, poznata po brendu začina i čokolada Nadalina, uskoro kreće u proizvodnju pet vrsta čokolada namijenjenih za trgovačke lance. Proizvodnja će se odvijati u pogonu za proizvodnju čokolade u koji je dosad uloženo oko 150 tisuća eura.

– Nove čokolade prilagođene su onim maloprodajnim lancima koji imaju kutke za organske i bio proizvode. Riječ je o čokoladama mase 30 grama koje će biti obogaćene konopljom, proteinima i smokvom te tamnom čokoladom s 80 posto kakaa. Tako ćemo se približiti širem krugu ljubitelja čokolada Nadalina, koje smo do ove krize uglavnom plasirali u specijalizirane delikatesne trgovine i duty free shopove. Dio smo izvozili na britansko, švedsko, austrijsko i njemačko tržište – objasnio je Marinko Biškić, vlasnik tvrtke Luxor.

Trenutačno je pod brendom Nadalina na tržištu oko 50 različitih vrsta čokolada i čokoladnih namaza

– Naši čokoladni namazi nisu na bazi palmina, nego maslinova ulja, što ih čini zdravijima. I te namaze namjeravamo uskoro ponuditi maloprodajnim lancima – otkriva Biškić.

Kada je normalna turistička sezona, u pogonu čokolade radi deset zaposlenika, a Biškić kaže da sve dok se ne smiri situacija s koronavirusom, moraju smisliti način kako premostiti tu situaciju. Unatoč visokim troškovima i malom prometu, maloprodajno mjesto u središtu Splita drži otvorenim.

– Ohrabrujuća je činjenica da su se naše čokolade počele prodavati putem web shopa u Švedskoj i Austriji – ističe Biškić.

Luxor, podsjetimo, ima i pogon za proizvodnu začina. U tom dijelu, kako nam otkriva Biškić, nema većih poremećaja. Proizvodnja je prilagođena novim uvjetima tako da se proizvodi u dvije smjene i svaki radnik radi u zasebnoj prostoriji.

– Ne smijemo prekinuti proizvodnju jer narudžbe moramo isporučiti – napominje Biškić.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno