Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Nacionalna oznaka koja će Hrvatsku pozicionirati kao sigurnu destinaciju za sve turiste

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) pažljivo prati preporuke i primjere iz svijeta za jačanje turizma u vrijeme pandemije, u skladu s čime radi i na pripremama ove turističke godine, a razrađuje i nacionalnu oznaku kako bi Hrvatsku pozicionirali kao sigurnu destinaciju za sve putnike i turiste.

Iz Ministarstva turizma i sporta naglašavaju da je Hrvatska dobila pravo na dodjeljivanje oznake “Safe travel” od Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) jer su se prošle godine uključili u njihov projekt koji je kreirao tu posebnu oznaku za sigurna putovanja, kako bi putnici lakše identificirali destinacije i tvrtke koje su usvojile svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.

O uvođenju sigurnosnih oznaka “Safe travel” kao i o uvođenju nacionalne oznake primjene sigurnosnih protokola Safe Stay in Croatia bilo je riječ i na 3. sjednici Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenja turističke ponude koja je održana online u ponedjeljak, 18. siječnja 2021. Na sjednici Savjeta se raspravljalo o sigurnosnim protokolima i uvođenju sigurnosnih oznaka u hotele, ugostiteljske objekte, marine, privatni smještaj, luke, trajekte.

„Vrlo je važno da turistički dionici budu uključeni i pravodobno informirani o aktivnostima kojima nastojimo Hrvatsku pozicionirati kao sigurnu destinaciju na našim emitivnim tržištima, upravo kako bi sustav sigurnosnih oznaka što kvalitetnije zaživio“, istaknula je ministrica Brnjac.

Dodjeljivanje sigurnosnih oznaka planirano je za početak veljače, a Ministarstvo turizma i sporta priprema sigurnosne protokole koji će biti usklađeni s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

„Ministarstvo turizma i sporta će voditi evidenciju subjekata s nacionalnim oznakama te ‘ad hoc’ provoditi provjere pridržavanja mjera. Primjena sigurnosnih protokola te postizanje potrebne razine procijepljenosti turističkih djelatnika i cjelokupnog stanovništva pridonijet će jačanju Hrvatske kao poželjne i sigurne turističke destinacije, kojoj je sigurnost gostiju na prvom mjestu”, poručuju iz Ministarstva. 

Sourceuhpa.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno