Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Na skijanje u Hrvatskoj s testom ili bez? Nove smjernice Stožera nikome nisu jasne

Dok iščekujemo konačan rasplet događaja vezano uz mogućnosti uživanja u sportskim aktivnostima na svježem zimskom zraku donosimo vam informacije koje smo uspjeli dobiti od nadležnih institucija.

Prema najavi ministra Božinovića nove mjere donijet će se „nekoliko dana prije 21.12.“ kada prestaju vrijediti važeće.

Što ako ste prebolili koronu?

U službenim objavama nije jasno korelirana odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 30.11.2020. prema kojoj je obavezan test pri povratku iz inozemstva i odlukom o kriterijima za testiranje na SARS-CoV-2 i prekid izolacije i karantene koju je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo 2. studenog 2020.

S e-maila Stožera civilne zaštite Grada Rijeke skiguru.info dobio je u međuvremenu ovaj odgovor:

Pri povratku s putovanja, odnosno ulasku u Hrvatsku morate uz sebe imati  potvrdu o pozitivnom PCR testu na COVID – 19  s datumom od 14 – 90 dana prije dana prolaska granice. Svi članovi obitelji, po ulasku u Hrvatsku trebaju se testirati, a ako se djeca ne testiraju onda djeca trebaju ići u samoizolaciju. PCR test vrijedi  iz bilo koje zemlje, ukoliko je napravljen unutar 48 sati prije povratka u RH.

Zahvaljujući informaciji koju nam je proslijedila naša čitateljica doznajemo i da je hzjz donio nove kriterije 6.12. prema kojima nije nužan PCR test već su važeći i pozitivni nalazi „antigenskog  testa ili  pozitivan  rezultat  u  testu  neutralizacije  (NT) koji  je urađen unazad  tri  mjeseca,  a  stariji  od  14  dana ili    potvrdu  o  preboljenju  izdanu  od liječnika“.

Platak pokreće žičaru

S Platka neslužbeno doznajemo kako je u planu pokretanje žičara 21.12. S konačnom odlukom čekaju se gore spomenute nove mjere. SkiGuru planira održati svoje uobičajene programe škole skijanja ukoliko nam situacija iste i dopusti.

Od naših inozemnih programa Zimovanje na Rogli i Andalo 9.-16.1.2021. i dalje su otvorene opcije. Škole skijanja na Platku ćemo zasigurno imati, ali ćemo termine objaviti tek kada budemo imali pouzdane informacije od Stožera i Platka te naravno konačne informacije vezano uz praznike.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno