Utorak, 21 ožujka, 2023

Na sajmu ILTM u Cannesu Hrvatska se predstavila s najluksuznijom ponudom

Jedna od strateških odrednica domaćeg turističkog sektora je jačanje i razvoj segmenta luksuznog turizma, a idealno mjesto za stavljanje Hrvatske na svjetsku kartu luksuza je sajam ILTM u Cannesu. Stoga je Hrvatska gospodarska komora, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, na ovogodišnje izdanje kanskog sajma odvela rekordan broj luksuznih hotela, hotelskih grupacija i putničkih agencija specijaliziranih za luksuzni turizam, piše Turizmoteka.

Tako su na ILTM-u 2021. koji se održao od 6. do 9. prosinca sudjelovali Hilton Imperial Dubrovnik, A la Carte Travel, Le Meridien Lav Split, Bluesun Hotels & Resorts, Roxanich Wine & Heritage Hotel, Adriatic Concierge, Croatia Luxury Rent, Hotel Park Split i Fenomen Plitvice, Leonidas Travel, Liburnia Riviera Hoteli, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort, Royal Hotels and Resort i Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela HGK Stories.

„Grupaciji Stories je ovo četvrti nastup na najvažnijem sajmu za luksuzni turizam u svijetu i iznimno nam znači što HGK i HTZ prepoznaju važnost predstavljanja Hrvatske na ILTM-u. Izuzetno smo zadovoljni sudjelovanjem i realiziranim sastancima, interes za Hrvatskom i malim jedinstvenim hotelima kakve okupljamo u grupaciji Stories, Croatian Unique Hotels je veliki, naročito s tržišta SAD-a, zemalja Europske Unije, centralne i istočne Europe te Velike Britanije. Trebamo iskoristiti što su nas u godinama pandemije prepoznala i neka nova tržišta te nastaviti promociju kako bi se snažnije pozicionirali kao destinacija za luksuzni turizam“, istaknuo je predsjednik Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK Nenad Nizić.

Na ovogodišnjem ILTM-u predstavilo se 80 zemalja. Više od 5000 posjetitelja imalo je priliku vidjeti što globalna i hrvatska scena nudi po pitanju luksuza, a svaki je izlagač u prosjeku imao 50-ak sastanaka s potencijalnim partnerima.
„ILTM sajam od strateške je važnosti. Uvelike olakšava održavanje dugogodišnjih partnerstva, a izvrsna je i prilika za ostvarivanje novih. Sama prisutnost na sajmu donosi veliku vidljivost hotelu, a olakšava i ostvarivanje osobnog kontakta s klijentima. Nakon skoro dvije godine, svima nam je nedostajao kontakt uživo koji je i dalje najbolji način za ostvarivanje kvalitetnih partnerstva koja se iz godine u godinu obnavljaju i održavaju. Prisutnost na sajmu osigurava da u kratkom roku ostvarimo velik broj sastanaka pa imamo priliku prvenstveno predstaviti Dubrovnik i raznolike mogućnosti u destinaciji, a potom i naš hotel kao izbor za smještaj gostiju ili organizaciju različitih evenata, što je u konačnici i cilj sajma“, izjavila je Ivona Svab, komercijalna direktorica hotela Hilton Imperial Dubrovnik, dodavši kako su im dosadašnji nastupi na sajmu donijeli konkretne i mjerljive rezultate.
Žana Gugić iz Potestas Hospitality Groupe (Hotel Park, Fenomen Plitvice, Villa Petra) poručila je kako su im dojmovi s prvog nastupa na ILTM-u 2019. bili pozitivni, ali da zbog pandemije nisu bili u mogućnosti razviti uspostavljene kontakte ni realizirati potencijalne poslove.

„Zato sudjelovanjem ove godine želimo dati novu mogućnost svim neostvarenim prilikama i proširiti kontakte, kako na zapadnom tako i istočnom tržištu. High end gosti i luksuzni turizam kojeg želimo razvijati u našim objektima zahtjeva ciljane sastanke s profiliranim i specijaliziranim agencijama i udruženjima, a ILTM Cannes je najbolje mjesto za to“, kazala je Gugić.

Direktorica prodaje Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, Maja Šimunić, naglašava kako je cijeli sajam organiziran na visokoj razini te da se pazi na svaki detalj. „Ove godine prvi put sudjelujemo na ILTM sajmu, i moram priznati da sam oduševljena, kako sa organizacijom od strane HGK, tako i s kupcima i ostvarenim kontaktima. Naša hrvatska luksuzna ekipa odlično radi svoj posao i predivno je opet putovati i biti s kolegama. Svakako planiramo doći i sljedeće godine“, rekla je Šimunić.
Prvi odlazak na sajam HGK je organizirala za 2017., a svake godine interes je sve veći. Tako je ove godine na sajmu nastupio najveći broj domaćih izlagača, a mnogi su već sada iskazali svoj interes i za dolazak dogodine.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno