Ukrašavanje grada pred Božićne blagdane traje već nekoliko dana, a jučer su na Giardine stigle i prve adventske kućice. One će se zajedno s pozornicama montirati narednih par dana na korzu i Portarati, a zakupci bi trebali u kućice ući 26. studenog kako bi bili spremni za početak pulskog adventa koji se otvara 28. studenog u 18.30 sati simboličnim istovremenim paljenjem velike jelke na Portarati ali i cijele novogodišnje rasvjete u gradu, kaže nam Gordana Restović, ravnateljica javne ustanove Pula Film Festival, organizatora ove tradicionalne manifestacije.

Na javnom natječaju, pojašnjava, tražili su zakupce 19 kućica kojima raspolažu. Zanimalo nas je kakav je interes bio s obzirom na aktualnu korona-situaciju i što Puljani i njihovi gosti mogu očekivati adventskih dana i večeri.

Interes za kućice je bio puno veći nego prijašnjih godina


– Na natječaj za zakup kućica pristiglo je 25 ponuda od kojih su neke bile nepotpune, nepravovremene ili loše vrednovane. Interes za kućice je bio puno veći nego prijašnjih godina, neki su odustali, ima novih izlagača i nadamo se da će na koncu svi biti zadovoljni. I ovogodišnja je ponuda ugostiteljska i trgovačka, no djeluje maštovitije i raznovrsnije, kaže Restović i za danas najavljuje detaljnije informacije o tome kako će Prosinac u Puli izgledati, što građani mogu očekivati, a čega ove godine neće biti.

Prema objavljenim rezultatima javnog natječaja, ovogodišnji su zakupci kućica, s ponudom iz domaće radinosti, Pero Đelatović, Travel atico, pulski Crveni križ, udruga Spirit of nature, kafići Sirena i Libra, Z.U.O. Danijela, Fritula Koki, Manu Sem, Debora Cake Art iz Pule, Porto Paltana, Mitja Kanjir, Svantevid, Joy’s Pommes, Orion, BLOB, OPG Benazić, obrt Naša priča te Kampanjola u kužini.