Subota, 1 travnja, 2023

MSC Cruises se pridružio programu Green Marine Europe

Odjeljenje za krstarenja MSC Grupe u ponedjeljak, 14. veljače, objavilo je svoju namjeru za pridruženjem programu Green Marine Europe Label, postajući tako prva veća kompanija za kružna putovanja koja je to učinila. Radi se o dobrovoljnom certifikacijskom programu za zaštitu okoliša u pomorskoj industriji.

Slijedeći uspjeh sjevernoameričkog certifikacijskog programa Green Marine-a, europska inicijativa je pokrenuta 2020. godine kako bi stvorila mehanizam koji bi podupirao brodovlasnike u demonstriranju svoje ekološke učinkovitosti na europskoj razini. To će ujedno pružiti podršku obećanju Odjeljenja za krstarenja MSC Grupe o postizanju neto nulte emisije do 2050. godine.

Kako bi osigurali uspjeh, MSC Cruises i novopokrenuti luksuzni brend Explora Journeys su se obvezali na godišnje mjerenje ekološke učinkovitosti prema smjernicama programa, prateći napredak kroz osam ključnih pokazatelja uspješnosti: vodene invazivne vrste, emisija onečišćivača zraka (SOx i PM), emisija onečišćivača zraka (NOx), emisija stakleničkih plinova, ispuštanje ulja, gospodarenje otpadom, podvodna buka i odgovorno recikliranje broda.

Posljednjih je godina MSC ostvario značajan napredak na svim područjima svojih kružnih putovanja zahvaljujući uvođenju nekih od najsuvremenijih tehnologija zaštite okoliša, goriva i rješenja. To uključuje napredne sustave za kontrolu emisije, sustave za obradu balastnih voda i napredne sustave pročišćavanje otpadnih voda. Prva dva broda Explora Journeys-a, koji su trenutno u izgradnji, bit će opremljena spomenutim i drugim ekološkim rješenjima.

Oba brenda su se jednako obvezala dostaviti svoje godišnje rezultate učinka na području zaštite okoliša vanjskoj akreditiranoj strani te će iste i objaviti.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno