Četvrtak, 21 rujna, 2023

“More i obala: neprocjenjiv resurs jadransko-jonske regije” konferencija održat će se u prostorijama ŽK Split 27. listopada

Konferencija “More i obala: neprocjenjiv resurs jadransko-jonske regije” održat će se u srijedu, 27. listopada, u 10 sati, u HGK – Županijskoj komori Split, na adresi Obala Ante Trumbića 4. 

Cilj je konferencije, u skladu s EUSAIR-ovim stupom 1-Plavi rast, razmjena primjera dobre prakse i ideja o tome kako poboljšati upravljanje morskim bazenom i promovirati istraživanje, inovacije i poslovne mogućnosti u sektorima plave ekonomije. Događaj povezuje javne i privatne dionike iz jadransko-jonske regije koji će razgovarati o strategijama za održivi rast morskih i obalnih područja.

Tako će prvo zasjedanje na konferenciji biti AI-NURECC PLUS – platforma za suradnju pri razvoju strategije plavog rasta jadransko-jonske regije, a na konferenciji će potom biti održana dva panela: Očuvanje mora i obale u kontekstu strategije bioraznolikosti EU-a za 2030.: Dostizanje cilja od 30% zaštićenih morskih područja u jadranskoj i jonskoj regiji te Upravljanje lučkom infrastrukturom i morskim bazenima: prema jadransko-jonskim pametnim/zelenim lučkim središtima i multimodalnim koridorima.

Organizator konferencije je Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora (Forum AIC) u suradnji s HGK – Županijskom komorom Split. Forum AIC, kojim HGK – Županijska Split predsjedava, partner je Jadransko-jonske mreže sveučilišta, regija, gospodarskih komora i gradova PLUS (AI-NURECC PLUS inicijativa) te je konferencija popratni događaj projekta AI-NURECC PLUS.

AI-NURECC PLUS projekt, kao nastavak AI-NURECC inicijative, ima za cilj kapitalizaciju rezultata te poboljšanje uključenosti regionalnih i lokalnih vlasti u realizaciji glavnih ciljeva i korištenja mogućnosti Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR) kroz promicanje učinkovitog pristupa odozdo prema gore.

Program događaja (na engleskom jeziku) je u pratećim dokumentima, a prijave se vrše putem sljedećeg linka za REGISTRACIJU, u kojem je potrebno odabrati između sudjelovanja uživo ili online.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno