Srijeda, 4 listopada, 2023

MLADI DIREKTOR U STOGODIŠNJEM HOTELU: U krizi neviđenih razmjera spasilo nas je domaće tržište

Od Nove godine čelno mjesto Hotela Lapad preuzeo je Hrvoje Brbora, sin vlasnika Iva Brbore. Direktorsko mjesto u obiteljskom hotelu preuzeo je nakon iznimno uspješne sezone 2019., a na početku godine koja se pokazala, malo je reći, izazovnom za svaki posao, a naročito turističku branšu. Nitko nije očekivao da će se hoteli u Dubrovniku otvarati tek usred ljeta, da neće biti aviona i kruzera… Hotel Lapad međutim, sada u drugoj polovici kolovoza pristojno je popunjen gostima iz Engleske i Hrvatske kojima je hotel, među rijetkima u Dubrovniku ponudio svoje kapacitete i na portalu za grupnu kupnju. Kako je biti mladi direktor u stogodišnjem hotelu gdje su isti gosti dolazili godinama u uvjetima pandemije, razgovarali smo s Hrvojem Brborom.

OVO JE PRVA SEZONA U KOJOJ VODITE OBITELJSKI HOTEL. ŠTO STE SVE OVE GODINE MORALI NAPRAVITI, A NISTE OČEKIVALI KADA STE PREUZIMALI DIREKTORSKO MJESTO?

Mi smo u hotelu napravili „krizni“ plan kako bismo mogli održati likvidnost i radna mjesta. Aktivnije smo krenuli prema nekim tržištima na kojima prije nismo bili prisutni, pogotovo na hrvatsko tržište što nam se sada pokazalo jako dobro. Također, smo dosta vremena i resursa potrošili na pripremu hotela za funkcioniranje u ovim novim uvjetima pandemije, dakle za poštivanje svih preporuka HZJZ kako bi se naši gosti osjećali apsolutno sigurno u ovim vremenima. Smatram da smo tu odradili dobar posao što nam najbolje govore pozitivni komentari gostiju.

JESTE LI MORALI OTPUŠTATI ZAPOSLENIKE, ODNOSNO SMANJIVATI SEZONSKO ZAPOŠLJAVANJE?

Prilikom pripreme za ovakvu sezonu napravili smo izračune da 50 do 60 posto popunjenosti hotela možemo odraditi s naša 54 stalna djelatnika. Sada smo na tim brojkama popunjenosti. Da je sve bilo kao u 2019. godini trebali bismo još 20-ak sezonaca, međutim budući da je situacija ispala ovakva, nažalost, nismo bili u mogućnosti dodatno zapošljavati.

KAKVA JE OVA SEZONA ZA HOTEL LAPAD? JESU LI SE VAŠI STARI GOSTI VRATILI UNATOČ PROBLEMIMA U PROMETU?

Hotel Lapad ima jako puno dugogodišnjih gostiju koji nam se redovito vraćaju i s kojima je naša služba prodaje u redovitom kontaktu. Velik dio njih je ipak strah od cjelokupne situacije pa se nisu odlučili na putovanje ove godine, ali su nam obećali svoj dolazak dogodine. Unatoč svemu, dio naši starih gostiju je ipak došao i jako nam ih je drago ugostiti u hotelu. Osjećaj je ove godine poseban kao da vidite stare prijatelje…

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno