Utorak, 26 rujna, 2023

Ministrica Brnjac: “Promotivna kampanja za domaće turiste dala dobre rezultate”

MINISTRICA turizma i sporta Nikolina Brnjac danas se u Osijeku sastala s predstavnicima turističkog sektora iz pet slavonskih županija i stožerom civilne zaštite, a razmotrili su provedbu epidemioloških mjera.

“Nakon sastanka u Splitsko-dalmatinskoj županiji, vezano za epidemiološke mjere u turističkoj sezoni, danas smo razgovarali s predstavnicima turističkog sektora iz pet slavonskih županija i stožerom civilne zaštite da vidimo kako se provode mjere. Znamo da počinje manifestacija Osječko ljeto kulture i važno nam je da to bude primjer kako se provode epidemiološke mjere. Vrlo smo oprezni, znamo da je delta soj u Hrvatskoj i zbog toga održavamo ovakve sastanke po županijama”, rekla je Brnjac.

Po njezinim riječima, vlada RH i Ministarstvo proveli su sve pripremne radnje za početak sezone, od projekta Safe stay in Croatia do nabavke antigenskih tekstova, realizacije punktova za testiranje turista i prioritizacije cijepljenja turističkog sektora, piše Index.

“Moramo biti oprezni, jer situacija može eskalirati, da nam se ne ponovi nedavna zadarska situacija, bilo na kontinentu bilo na obali”, dodala je.

Na pitanje kako ocjenjuje napore turističkog sektora u kontinentalnom turizmu u poboljšanju ponude, rekla je da obala i kontinent moraju djelovati integrirano.

“Zbog kontinentalne ponude smo i krenuli u projekt Doživi domaće, istraži ruralnu Hrvatsku i danas smo čuli dobre rezultate promotivne kampanje za domaće turiste te ćemo s njom nastaviti. U slavonskim županijama očekujemo dobru posezonu u rujnu i listopadu”, izjavila je.

Na pitanje što se može učiniti u vezi nedostatka smještajnih kapaciteta u Osječko-baranjskoj županiji pri organizaciji većih manifestacija, posebice sportskih, rekla je da je to dio Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. “Napravit ćemo turneju po županijama i informirati dionike turističkog sektora o svim pozivima i što se sve može financirati iz Nacionalnog plana, tako da budu spremni kada krenu pozivi”, rekla je ministrica.

Slavoniju posjetilo 58.000 turista

Inače, prema podacima iz sustava eVisitor, od početka godine do danas pet slavonskih županija posjetilo je 58.000 turista, koji su ostvarili 141.000 noćenja, odnosno ostvareno je 4 posto više dolazaka i 17 posto više noćenja nego u tom razdoblju protekle godine. Najveći broj noćenja ostvaren je u Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu i Vukovaru.  

Dožupan Osječko-baranjske županije Mato Lukić, ujedno načelnik županijskog stožera civilne zaštite, naglasio je da je najavljeno puno manifestacija te su dogovarali kako zadovoljiti epidemiološke mjere.

“Zadovoljni smo epidemiološkom situacijom u županiji, a organizatore manifestacija upućujemo na pridržavanje mjera. Radit ćemo na kontroli prilikom održavanja manifestacija”, zaključio je.

Dogradonačelnik Osijeka Dragan Vulin je dodao da je Osijek imao brojne sportske manifestacije zadnjih dana. “Mislim da možemo biti uzor drugima jer nije bilo skoka u brojevima novozaraženih i želimo tako i nastaviti, jer pred nama je još puno manifestacija. Apeliramo na sve koji to još nisu učinili da se cijepe, jer život ide i nakon turističke sezone” rekao je Vulin.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno