Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Ministrica Brnjac posjetila Aquatiku financiranu iz europskih fondova

Početak akcije Tjedan odmora vrijedan

Osim atraktivnosti u turističkom smislu, Aquatika ima i ekološku, obrazovnu i znanstvenu vrijednost.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac povodom početka akcije “Tjedan odmora vrijedan” posjetila je Aquatiku – slatkovodni akvarij Karlovac, jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Riječ je o jedinstvenom konceptu projekta slatkovodnog akvarija realiziranog 2016. godine i sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj s ciljem razvoja turizma u Karlovcu, kako su predstavili ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Projekt Aquatika je dosad ostvarivao svoje zadane ciljeve te pokazao spremnost na sve izazove upravljanja EU projektima s ciljem razvoja lokalne zajednice. Od otvorenja Aquatika je jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, kojeg je dosada posjetilo više od 280.000 posjetitelja.

Projekt ispunio svoje ciljeve

Očekuje ih se i ovom prilikom, u sklopu zajedničke akcije Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice u koji se uključila i Aquatika s popustom od 50 % na sve individualne ulaznice.

Osim atraktivnosti u turističkom smislu, Aquatika ima i ekološku, obrazovnu i znanstvenu vrijednost, a također je i velika potpora lokalnom gospodarstvu i razvoju cijeloga grada.

Zbog toga Aquatika nudi iskorak te od samog otvorenja potiče rad lokalnih umjetnika, obrtnika, OPG-ova, domaće radinosti i dizajnera, te njihove proizvode prodaje u suvenirnici (oko 50 lokalnih dobavljača s više od 400 unikatnih proizvoda), a surađuje i s lokalnim dobavljačima, udrugama, poduzetnicima.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno