Utorak, 26 rujna, 2023

Ministrica Brnjac najavila je ulaganja u lječilišta i specijalne bolnice Gorskog kotara

Župan Zlatko Komadina razgovarao je s ministricom turizma Nikolinom Brnjac o razvoju sportske infrastrukture u Gorskom kotaru kako bi se osigurali preduvjeti za stvaranje centra bazičnih priprema za sportaše.

Tema razgovora bile su i mogućnosti kandidiranja na natječaje za sufinanciranje, primjerice, zatvaranje bočnih zidova ledene dvorane u Delnicama kako bi bila pogodna za korištenje u svim vremenskim uvjetima, ali i ulaganje u postojeći Nordijski centar u Mrkoplju te mrežu sanjkališta koju je Primorsko-goranska županija inicirala u suradnji s goranskim gradovima i općinama.

Ministrica Brnjac izrazila je zadovoljstvo planovima PGŽ-a posebno u kontekstu najave župana Komadine da je u planu i kandidatura Gorskog kotara za domaćina zimske univerzijade.

Bilo je riječi i o pomoći Ministarstva u pripremi kulturnih programa u kontekstu turističke valorizacije županijskog projekta “KTR Putovima Frankopana” kao i mogućnost sufinanciranja rekonstrukcije Guvernerove palače. Inače, kao fokus ulaganja Ministarstva turizma i sporta, ministrica Brnjac najavila je zdravstveni turizam koji uključuje ulaganja u lječilišta i specijalne bolnice, za što PGŽ također ima projekte, od Lječilišta Veli Lošinj do opatijske i crikveničke Thalassotherapije, piše Turizmoteka.

Župan Zlatko Komadina i pročelnici Sonja Šišić i Ljudevit Krpan sastali su se danas i s državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Velimirom Žuncem te razgovarali o mogućnostima kandidiranja projekata na fondove EU i Nacionalni plan oporavka.

“PGŽ ima spremne kvalitetne projekte. Jedan od njih je rekonstrukcija Guvernerove palače koja nije obnavljana preko 100 godina. Imamo građevinsku dozvolu, a kako se radi o projektu vrijednosti 110 milijuna kuna jedini način da se realizira jest uz pomoć fondova EU ili države”, rekao je župan Komadina te istaknuo da očekuje pomoć Ministarstva te predložio da se u novoj financijskoj perspektivi od 2021.-2027. svakako otvori mogućnost financiranja turističkih i sportskih žičara.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno