Četvrtak, 21 rujna, 2023

​Ministrica Brnjac na sjednici Nacionalnog vijeća za sport

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac sudjelovala je danas na 20. sjednici Nacionalnog vijeća za sport. Na njoj se raspravljalo o pitanjima od značaja za unapređenje sporta.

Ministrica je kazala da unatoč problemima s kojima se resor sporta susreo tijekom godine u ovu sezonu ulazimo ipak optimističniji. Posebno je dobra vijest da su počela nova natjecanja. Nadam se da ćemo dogodine imati bolje vijesti. Također da će se velika međunarodna natjecanja koja su trebala biti održana u 2020.moći održati u 2021.“.

Nacionalno vijeće za sport najviše je stručno tijelo koje se brine za razvoj i kvalitetu sporta u Republici Hrvatskoj. Hrvatski sabor svake dvije godine imenuje po šest članova Nacionalnog vijeća za sport, a predsjednika imenuje svake četiri godine.

Ministrica je sigurna u odličnu suradnju s Nacionalnim vijećem za sport, kao što je to bila i do sada.

”Nacionalno vijeće za sport najviše je stručno tijelo koje se brine za razvoj i kvalitetu sporta u RH iznimno je važno čuti njihovo mišljenje. U ovom izazovnom razdoblju za hrvatski sport očekujemo pomoć svakog dionika kako bismo pronašli najbolja rješenja za sve aktualne probleme. Ministrica je isto rekla i za smjernice kako u budućnosti vidimo daljnji razvoj našeg sporta.

Vjerujem i da ćemo zajednički, i ovim spajanjem s resorom turizma, još bolje pozicionirati hrvatski sport“, rekla je Ministrica Brnjac.

Na sjednici se razgovaralo o proceduri, usklađenosti plana zakonodavnih aktivnosti za 2021. godinu te osnovnim smjernicama novog Zakona o sportu.

Članovi Nacionalnog vijeća upoznati su s mogućnostima financiranja sporta putem EU fondova, stanjem i perspektivama u narednom programskom razdoblju. Razgovaralo se i o novom programu osposobljavanja za stručni rad u sportu Kineziološkog učilišta Equilibrium. Također i o ispravljenim programima osposobljavanja za stručni rad u sportu Pučkog otvorenog učilišta Pula i Fitnes učilišta Ostvari san.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno