Srijeda, 29 ožujka, 2023

Ministrica Brnjac: Moramo turistima poslati poruku da smo održiva i kvalitetna destinacija

Ministrica turizma, Nikolina Brnjac za Dnevnik HRT-a je rekla kako je još jedan veliki izazov pred nama vezano  turističke sezone. Od početka godine do danas, otprilike je 680 tisuća turističkih dolazaka s otprilike oko 2 milijuna noćenja, naglasila je.

– Mi smo, gledajući brojke, na 99 posto u odnosu na 2019. godinu, ali kada se usporedimo s 2021, godinom, naši su rezultati veći za 24 posto, rekla je ministrica Nikolina Brnjac i dodala kako samo u ožujku imamo preko 750 tisuća noćenja i samim time smo 110 posto premašili 2021. godinu.Naglašava kako će nam i ove godine biti prednost to što je Hrvatska auto destinacija, ali kako kaže, veseli nas i najava međunarodnih linija k našem jugu, tako da možemo očekivati veliki broj međunarodnih letova.

– Najvažnije je poslati poruku da je Hrvatska odgovorna i održiva turistička destinacija, naglašava ministrica i dodaje kako je došla zadnja informacija s tržišta Poljske, da unatoč poskupljenjima nema otkazivanja boravka u Hrvatskoj.

Brnjac je rekla kako će ove godine „last minute” biti značajan, ali, kako kaže – sav booking koji je bio do 24. veljače, bio je iznad razine od 2019. On je zbog geopolitičke situacije usporen, ali bitno je da nije stao, piše HRT/vijesti.

– Možemo biti relativno zadovoljni i s nadolazećim uskršnjim praznicima. Moramo i prvim turistima poslati poruku da smo održiva i kvalitetna destinacija s velikom turističkom ponudom, rekla je i dodala kako je ministarstvo turizma kreiralo posebnu oznaku održivog turizma ‘Hrvatska prirodno tvoja’ . Samim time šalje se poruka ne samo brige za okoliš, već i interakcije između lokalne kulture.

Na pitanje što je s pandemijskim mjerama, ministrica je rekla kako je pandemija još uvijek s nama i moramo svi biti na oprezu. Što se tiče ulaska u Hrvatsku, pravila su slična kao prošle godine. Naglasila je kako Stožer prati situaciju u Hrvatskoj i izvan nje i temeljem toga donosi određene mjere.

Ministrica naglašava kako inflacija utječe na turističku potražnju, ali da svaka kvaliteta ima svoju cijenu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno