Srijeda, 4 listopada, 2023

Ministrica Brnjac danas na konferenciji „Nautički turizam – najotporniji na korona krizu“

Ministrica za medije:

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac će danas 9. listopada 2020. u 11:00 sati, prisustvovati konferenciji „Nautički turizam – najotporniji na korona krizu“. Bit će i na Nautičkoj patroli 2020. na lokaciji Kulturnog centra grada Skradina u Skradinu. Spomenutoj konferenciji prisustvovat će i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Nautika spas sezone. Nautički je sektor jedina svijetla točka hrvatskoga turizma

Nautika se u zadnje vrijeme nametnula kao svojevrsni spas od korone. Istina jest da u nekim dijelovima brojke izgledaju vrlo pozitivno i da se na osnovu njih imamo čemu nadati. Treba biti iskren i reći kako je nerealno očekivati čuda i sezonu čak ni u blizini prošlogodišnje.

Ministrica zadovoljna nautikom.

Po podacima iz sustava eNautika nautički je sektor jedina svijetla točka hrvatskoga turizma. I dok se svugdje bilježi pad, ili u najboljem slučaju stagnacija dolazaka, u nautici je evidentan porast broja dolazaka kako se bliže srpanj i kolovoz, a to su ionako oduvijek bili centralni mjeseci sezone sezone, da ne kažemo jedini mjeseci prave turističke sezone.

Nautika idealna za ovo vrijeme socijalne distance

Nautika je pomalo samotnjački način provođenja vremena. Stoga je kao idealna za ovo vrijeme socijalne distance, ali zna se dobro da je to omiljeni način provođenja odmora imućnijih ljudi koji tako bježe od stresa. Jednako se tako već godinama govori o nedostatnim ulaganjima u nautičku infrastrukturu. Isto tako u kvalitetne vezove, marine, servise, benzinske crpke, u opremanje u skladu sa zakonima i propisima ove države. Možda će sada netko pogledati brojke i omogućiti da se usluga podigne na višu razinu koja omogućuje i sigurniju zaradu.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno