Utorak, 26 rujna, 2023

Ministar rada: Turistička sezona više ne može imati snažan utjecaj

Izvor: HINA

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović komentirao je prognoze S&P u vezi kreditnog rejtinga Hrvatske.

Kaže kako će Hrvatska imati dovoljno projekata te će ih pripremiti na vrijeme.

“Imamo i imat ćemo dosta projekata i pripremit ćemo ih na vrijeme. Razlog dobrih prognoza S&P-a je turistička sezona, odnosno bolji rezultati turističke sezone od očekivanih. Ovih 22 milijarde eura je nešto što će nam u budućnosti generirati dobre rezultate što je dovelo do toga da se složimo da će 2022. biti godina kada ćemo dosegnuti razine ekonomskih pokazatelja iz 2019. To znači da u idućem razdoblju imamo niže kamatne stope, jeftiniji novac, dostupnija sredstva financiranja i za gospodarstvo i za građane i to je ono što u cijelom setu ovih elemenata koji su nam se dogodili u posljednjih 6 mjeseci veseli. Očekujemo rast u idućoj godini”, rekao je Josip Aladrović za HRT.

Komentirao je i stanje s turizmom.

“Što se tiče prognoza, ukalkulirano je manje-više sve ono što se dogodilo. Mi smo do sada otprilike 80-85% svoje sezone završili bez obzira na posezonu. Dakle, 7. i 8. mjesec su daleko najsnažniji u našoj turističkoj sezoni. Tako da turistička sezona više ne može imati snažan utjecaj niti u negativnom niti u pozitivnom kontekstu. Ono što je bolje u odnosu na prve prognoze su noćenja – mi smo računali s oko 30%, imamo ih preko 50%. To su dobri signali za budućnost”, rekao je Aladrović.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno