Utorak, 21 ožujka, 2023

Milan Bandić podržao zagrebačke ugostitelje u svezi posljednjih mjera.

Zagrebački ugostitelji dogovorili posebne uvjete s Bandićem. Advent su uspjeli dogovoriti.

Advent će se u Zagrebu održati, ali u manjem obujmu nego prethodnih godina. Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom rekao je da se izašlo ususret njihovim zahtjevima, piše N1.

“Gradonačelnik je uputio produženje mjera za sve obrtnike i ugostitelje da se oslobode plaćanja najma i javnih površina, oni koji unajmljuju prostor od grada, kao i smanjenje komunalne naknade 30%. Bilo bi super da i država isto napravi. Nadamo se da će se to produžiti do proljeća”, rekao je Marin Medak.

Istaknuo je da su tražili da se ukine porez na potrošnju, da se oslobode parkirna mjesta kraj lokala za drive in ako gosti žele samo pokupiti hranu, postavljanje grijanja na terase da se vani može prodavati piće ili hrana zbog očuvanja radnih mjesta kao i određene stvari za organizaciju adventa. Primjerice, da se samo ugostitelji mogu natjecati za kućice i da to ide u smislu 15 malih adventa u gradu Zagrebu.

Advent će se u Zagrebu održati, ali u manjem obujmu nego prethodnih godina. Milan Bandić je podržao ugostitelje što se tiče posljednjih mjera Stožera.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno