Utorak, 29 studenoga, 2022

Međunarodni festival mediteranske gastronomije već prvog dana oduševio vrhunskim svjetskim kulinarskim imenima

Službeno je započeo 9. po redu Taste the Mediterranean, međunarodni festival posvećen mediteranskoj gastronomiji i enologiji. U Splitu organizirana je svečana večera na ribarnici, s potpisom Zlatka Marinovića, chefa ribljeg restorana Noštromo. Manifestaciju će obilježiti ekskluzivne, gala večere nekih od najboljih chefova Hrvatske, Španjolske i ostalih mediteranskih zemalja, nagrađivani Michelinovim zvjezdicama. Uz vrhunske delicije, moći će se direktno sudjelovati i na stručnim degustacijama te kuharskim radionicama.

Domaćini festivala redom su renomirani splitski restorani i hoteli Dvor, Kadena, Kinoteka, Hotel Park, Zora i Zrno soli. Centralno središte događanja i ove je godine hotel Briig. U hotelu su već jučer započeli organizirani paneli o ugostiteljstvu za vrijeme pandemije, te na temu ostalih izazova u ugostiteljstvu uključujući aktualnu temu zbrinjavanja otpada.

Jučer su nas osladili svojim delicijama i španjolski kuhari i sommelieri, te se moglo uživati u degustaciji ekstradjevičanskih maslinovih ulja Španjolske uz stručno vodstvo Dr, Mirelle Žanetić iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu. U Oliva Allegra Mediteranskom centru gastronomske umjetnosti masterclassove za profesionalce održali su chefovi Lionel Levy, Jure Tomič i Michael Gollenz, a masterclassove za studente održali su chefica Laëtitia Visse i chef Antony Germani te je održana i Kotányi Mala škola začina.

Danas sve sudionike očekuje panel na temu „Zero waste: važnost upravljanja otpadom u ugostiteljstvu i hotelijerstvu“ u hotelu Briig, ekskluzivna večera u restoranu Kinoteka pod palicom vrhunskih Chefova Marka Đuraševića, Michael Gollenza i mladog Ippei Uemura i sotala događanja o čijem rasporedu i stanici možete doznati više na stranicama organizatora www.tastethemediterranean.eu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno