Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Mea Culpa, Mea Culpa..građenje obustavljeno! Hajdarhodžić bespravni objekt mora razmontirati

– Planiram u bliskom budućem vremenu konstrukciju razmontirati, staviti sa strane i čekati epilog sudskih postupaka na Upravnom sudu prema konzervatorima i građevinskoj inspekciji, jer ovo ne može biti građevina to je montažni objekt – kaže vlasnik tvrtke ‘Mea Culpa’ ugostitelj Maro Hajdarhodžić, dugogodišnji koncesionar na prostoru Peskarije, investitor u sporni montažni objekt koji je prije šest mjeseci podigao pravu buru negodovanja u javnosti. Zašto još uvijek nije razmontirao montažni objekt kaže:

– Bio bi to razmontirano i prije da nije korona krize odnosno financijske krize. Nije da ne želim ili neću, nego nemam. Nije stvar nepoštivanja nego jednostavno nemaš novca, ne možeš.

NA INVESTITORU JE

Dubrovački Konzervatorski odjel je 22. travnja donio rješenje o privremenoj obustavi radova na spomenutom objektu. Rješenje je još uvijek na snazi, naglašavaju iz resornog ministarstva i poručuju:
– Postavljena metalna konstrukcija je izvedena suprotno izdanoj obustavi radova, a njezino uklanjanje treba poduzeti investitor, temeljem prethodno ishođenih smjernica i odobrenja Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.
U Županijskoj lučkoj upravi koja gospodari područjem na kojem Hajdarhodžić godinama ima koncesiju, ističu kako je to sada u nadležnosti Državnog inspektorata.

– Mi očekujemo i pričekat ćemo da on to ukloni u nekom razumnom roku u protivnom raskinut ćemo Ugovor o koncesiji jer ne poštuje rješenje koje mu je uputila građevinska inspekcija. Poslali smo požurnicu građevinskoj inspekciji prije desetak dana. Jer to je sada u njihovoj nadležnosti da provedu svoje rješenje, a mi smo učinili sve što smo trebali. Čim se očituje netko od njih i vidimo da se to počne uklanjat nećemo pristupiti raskidu Ugovora o koncesiji. Još neko vrijeme ćemo biti strpljivi – kaže ravnatelj ŽLU Željko Dadić.

NATJEČAJEM DO IZGLEDA

Prostor na Peskariji definirat će se arhitektonsko-urbanističkim natječajem najavio je još u lipnju župan Nikola Dobroslavić.
– Definirat će se budući izgled Peskarije, u biti cijele gradske luke kako bi to trebalo izgledati prilikom raspisivanja novog natječaja o koncesiji, a kada postojeći ugovori o koncesiji isteknu. To bi, prema tvrdnjama iz Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije koji će to sve voditi, trebalo biti gotovo do kraja siječnja 2021. – ističe Dadić.

Podsjetimo, investitor je nakon izdanog rješenja nastavio radove na postavljanju metalne konstrukcije na Peskariji. Potom na teren izlazi građevinska inspekcija. Inspekcijskim nadzorom Državnog inspektorata je utvrđeno kako ‘za navedene radove investitor nije ishodio građevinsku dozvolu’, pokrenut je upravni postupak te se donosi rješenje o uklanjanju bespravno izgrađene građevine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno