Tapas bar Sol koji se u ponedjeljak otvara u strogom centru Zagreba, po mnogočemu je specifičan; koristi samo formu tapasa, a zapravo se bavi lokalnim i tradicijskim hrvatskim namirnicama. Sol se nalazi uprostoru nekadašnjeg Maraschina u Margaretskoj ulici, ima tridesetak mjesta i radit će za ručak i za večeru.

Valentinovo je najbolji tajming za otvaranje, dan kad su restorani najpuniji u cijeloj godini. No, Sol ima i veliku terasu koja će početi raditi čim to dopuste temperature, piše Kult Plave kamenice.

Jankovićev meni za Valentinovo dobro ocrtava koncept i fokus Soli: profiterol punjen dimljenim vrhnjem s ličkom pastrvom i ikrom pastrve, tartar od boškarina s istarskom bjelicom i tartufom, kroketi od dalmatinskog pršuta s pastom od crnih maslina, kapara i inćuna, pašticada unjoku, paške grote, hrustavac punjen mlakom kremom od paškog sira, med od kadulje i češnjak i desert Međimoreo, inspiriran naravno Oreo keksim, ali zapravo rekonstrukcija međimurske gibanice. Hrvatske tapase u Soli prati lista hrvatskih vina. Meni za Valentinovo košta 240 kuna po osobi, a pairing sa sedam vina dodatnih 160 kuna. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!