Subota, 10 lipnja, 2023

‘Marko Polo’ – nagrada za turističke priče Hrvatskog novinarskog društva

Hrvatska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu u suradnji sa Zborom turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisuje natječaj za nagrade „Marko Polo- slavni putopisac“ za 2020. godinu.

Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincu novinaru za najbolju putopisnu reportažu ako je to ostvarenje u skladu s Pravilnikom o dodjeli nagrada, medalja i priznanja “Marko Polo – slavni putopisac”. Ova nagrada dodjeljuje se svake godine u svrhu daljnje popularizacije i afirmacije turističkog novinarstva, prvenstveno putopisne reportaže. Ujedno ova nagrada je priznanje dugogodišnjem radu, doprinosu u turističkom novinarstvu i promicanju visokih etičkih i profesionalnih standarda turističkog novinarstva.

Svake godine može se dodijeliti jedna Nagrada inozemnom novinaru – članu FIJET-a (Svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu) i jedna Nagrada domaćem novinaru. Kriterij za dodjelu nagrada domaćem novinaru je, prema odluci Ocjenjivačkog odbora, najbolji putopis o Republici Hrvatskoj objavljen u tisku, na televiziji, radiju ili novim medijima.

Osim inozemnom i domaćem novinaru putopiscu, nagrada, odnosno medalja, dodijelit će se i za najbolju turističko-putopisnu reportažu o gradu Zagrebu.

Prijedlozi za dodjelu nagrade podnose se od dana objave natječaja na službenim internetskim stranicama do zaključno 15. studenog 2020 godine. Ocjenjivački odbor zadržava pravo zahtjeva za nadopunu nepotpunog prijedloga, kao i odustati od razmatranja nepravodobno dostavljenog prijedloga.

Prijedlog za dodjelu godišnje nagrade mora sadržavati:

1. ime i prezime kandidata

2. životopis kandidata

3. prijavljenu reportažu ili putopis

4. obrazloženje prijedloga

5. pisanu izjavu kandidata da želi sudjelovati u postupku izbora (ukoliko je kandidat i

predlagatelj)

6. ime i prezime i adresu predlagatelja kandidata ukoliko je predlagatelj fizička osoba, odnosno

naziv i sjedište pravne osobe i ime osobe ovlaštene za zastupanje ukoliko je predlagatelj

pravna osoba

7. najmanje jednu preporuku za predloženo ostvarenje kandidata (nije obvezujuće)

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno