Srijeda, 4 listopada, 2023

Marin Medak:”Ugostitelji su u ovoj situaciji ovce za šišanje.”

Vladine oštrije mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa kojima je određeno zatvaranje ugostiteljskih objekata, teretana i fitness centara na snazi su do 10. siječnja, odnosno do nedjelje.

Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja, rekao nam je da, prema njegovim neslužbenim informacijama, od otvaranja neće biti ništa. “Koliko ja znam neće nas otvoriti. Nemam službenih informacija, sve sam to čuo neslužbeno. Šuška se o čekanju procjepljivanja, to je jedna informacija, a druga je B scenarij s datumom 1. ožujka ili čak travnja. No, mislim da za otvaranje nakon isteka ovih mjera u nedjelju nema šanse. Nisam kontaktirao nikoga ili, bolje rečeno, zvao sam no nisu se javljali.

To što se ne javljaju znači da nas neće ni otvoriti”.

S obzirom na to da još uvijek nema nikakvih informacija o produživanju mjera, osim izjave ministra Davora Božinovića koji je ovaj tjedan rekao da se ne razmišlja o ublažavanju mjera, Medaka smo pitali ne bi li bilo korektno da ih je netko barem kontaktirao, bilo da se radi o Vladi ili resornom ministarstvu. Medak kaže:

“Puno toga bi bilo korektno da se iskomunicira, ali eto, mi smo tu kao ovce, ovce za šišanje”.

Sourcednevno.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno